28 / 04 / 2024

konya anadolu telgraf

konya anadolu telgraf

Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlarının her ilçede devam etmesini istiyor. Süleyman Göksu'nun Konya'da Toki Konutları isimli yazısı Anadolu Telgraf'ta yayımlandı. İşte Anadolu Telgraftaki yazı..

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.

Konya'daki Kuva-yı Milliye Karargâhı olan konakta çökme tehlikesi!

1919'da Anadolu’nun birçok beldesine kurulan Kuva-yı Milliye karargâhlarından birisi olan Konya’nın Beyşehir ilçesindeki karargâh çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Konya-Karaman YHT'nin test sürüşleri yıl sonu başlıyor!

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan Konya-Karaman bölümünün test sürüşleri bu yıl sonunda başlıyor.

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Emlak Konut Anadolu'ya markalı konut üretmeye devam edecek!

Konya’nın Meram ilçesinde inşa edilecek Temaşehir Konya Projesi’nde 700 milyon liralık hasılat hedefi olduğunu söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Anadolu’ya markalı konut projeleri ile yayılma hedefimiz başarıyla devam ediyor.

Temaşehir Konya lansmanı 26 Ekim'de!

Emlak Konut GYO’nun Anadolu’daki konut atağının en önemli adımlarından olan ve Konya’daki ilk ve tek gelir paylaşımı modeliyle yapılan ‘Temaşehir Konya’ projesi 26 Ekim Çarşamba günü lanse ediliyor.

Konya'da kapatılan okul devlet himayesine alındı!

Konya Beyşehir'de FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında mühürlenip kapatılan özel okul, Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim faaliyetine devam edecek.

Markalı konut üreticileri Anadolu'ya yöneldi!

Markalı konut üreticileri İstanbul'un ardından Bursa, Muğla ve Konya gibi Anadolu'nun gelişmiş şehirlerini de keşfetti. İstanbul'daki arsa bulma sorunu proje geliştirici şirketlerin Anadolu'ya yönelmelerine neden oldu.

Konya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Valisi Muammer Erol huzurunda Apak Mahallesinde mülkiyeti Karapınar Belediye Başkanlığına ait taşınmaz üzerine 24 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temel inşaatı başladı.

Temaşehir Konya'nın tasarımı gün yüzüne çıkıyor!

Emlak Konut GYO’nun Anadolu’daki konut atağının en önemli adımlarından Konya Meram’daki ‘Temaşehir Konya’ projesinin tasarım detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Temaşehir, Konya’daki ilk ve tek gelir paylaşım modeliyle yapılan proje olacak.

konya anadolu telgraf Haberi

konya anadolu telgraf

Hükümet Toki Konutlarında, Türkiye çapında önemli başarılara imza attı. Konya'da Toki'den nasibini alan iller arasında. 


Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlannın her ilçede devam etmesini istiyor. Selçuklu'da 20 daireye 5 binin üzerinde başvuru geldi. 20 kişi sevinçli 5 bin kişi üzgün olarak ayrılacak. 

En ücra köşelerde, en ucuz arsa fiyatlan 30-40 bin TL arası değişiyor. Ruhsat almak ve inşaat yapmak bir hayli zor ve hayal. Çokta masraflı. Bazı kişiler, ruhsat almaktan kaçıyor ve kaçak yapılaşma oluyor. Ancak, 2+1 1er 5 bin TL peşinatla, aylık taksitlerle veya 3+1 ler 10 bin TL peşinatla, aylık taksitlerle Tokiye yazıhp 2 yıl içerisinde içine geçmek mümkün. Toki Konutlannın yaşam kalitesini de yükseltiği ortada. Çatlak sesler çıksa da, bunun gerçeği yansıtmadığını herkes biliyor. 

Yapılıp teslim edilen konutlarda, büyük iş...