29 / 04 / 2024

konya derbent turizm

konya derbent turizm

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor. Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklayabilmenin yollarını arıyor.

TOKİ Konya Derbent’te 63 konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Derbent Projesi’nin ihalesi için start verdi. İşte ayrıntılar…

TOKİ Konya Derbent 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!    

TOKİ Konya Derbent 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Derbent 'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Derbent 'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Derbent sosyal konut projesi...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Derbent TOKİ konutları bu ay teslim edilecek!

Konya’nın Derbent İlçe Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçeye kazandırılan yeni konutlar teslime hazırlanıyor. 

TOKİ Konya Derbent kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği Konya Derbent projesinin kura çekilişi yapıldı.

TOKİ Konya Derbent kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Konya Derbent Belediyesi'nin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği Derbent projesinin kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Konya Derbent 47 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Konya’nın Derbent İlçesi’nde inşa edilecek 47 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Derbent 47 konut ihalesi bugün!

TOKİ'nin Konya İli Derbent İlçesi'nde hayata geçireceği 47 adet konut için altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Konya Derbent 47 konut ihalesi 23 Şubat'ta!

Konya İli Derbent İlçesi 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 23 Şubat'ta saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Derbent Aladağ kayak merkezine kavuşuyor!

Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Derbent Aladağ’da kurulması planlanan kayak tesisleri alanında incelemelerde bulundu.

TOKİ Konya Derbent 47 konut ihalesi 27 Şubat'ta!

Konya Derbent ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) 47 konut hayata geçirecek.

konya derbent turizm Haberi

konya derbent turizm

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor.


Türkiye'deki tarımsal üretim merkezlerinin başında gelen; geçen yıl sadece Mevlana Müzesi'ni 2 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklatabilmenin yollarını arıyor. 


Konya'ya yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Derbent sınırları içerisinde bulunan 2 bin 385 rakımlı Aladağ, şehrin " kayak merkezi" olmaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde,Derbent Aladağ Kayak Merkezi Jeolojik Etüt Projesi oy birliğiyle kabul edildi.


Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle ilgili en önemli dönemece girildiğini söyledi.


Projenin 260 sayfalık raporunu alarak Ankara'ya gideceklerini vurgulayan Acar, "Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bu projeyi iletmeden önce Konya milletvekillerimizle Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret edeceğiz. Çünkü 'o...