29 / 04 / 2024

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi temel atma töreni yapıldı.

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi'nde çalışmalar başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından 6 Haziran tarihinde ihalesi tamamlanan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesinde sürenin tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları başladı.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Konya Meram'da 5 bin kişi tapularına kavuştu! 

Konya'mın Meram ilçesine bağlı, Eski Kalfalar, Tırılırmak ve Muradiye Mahallelerini de içine alan Uzunharmanlar Mahallesi’nde 5 bin kişi tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Meram Belediyesi ilçe genelinde vatandaşlara tapu teslimi yapmaya devam ediyor. 

Konya'da büyük dönüşüm başladı! 

Konya'da bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin, Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınma süreci başladı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, Konya'daki bu dönüşümü kaleme aldı.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayii'nin ihale tarihleri belli oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayii’nin yeni yerine taşınmasıyla ilgili ilk etap ihalesinin 12 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.

Konya Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmalarında son durum!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla eski stadyum alanında inşa edilen Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en güzel Millet Bahçelerinden biri olacağını ve Selçuklu başkentine çok yakışacağını belirtti. 

Konya Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için başvurular başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde çöküntü alanı haline gelen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında TOKİ ile birlikte gerçekleştireceği Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnafların başvurularını almaya başladı...

Eski 2'nci Ordu Komutanlığı binası yıkılacak mı?

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesine devredilen Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan Eski 2. Ordu Komutanlığı binasının yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski stadyumun alanının Millet Bahçesi’ne dönüşümü için Türkiye’de ilk kez başlattığı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Konya'nın eski stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Konya'nın eski stadyumunun Millet Bahçesi olması yıkım çalışmaları başladı. Çalışmaların 40 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi Haberi

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi

27 yıl önce başlayan bir hayalin ürünü olan Eski Garaj Projesinin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ”Seçim vaatlerimiz arasında yer alan yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip , 750 metrekaresi özel mülkiyet olan ortak arazimizi yoğun mücadele ve çalışmalarımız sonucu Allah’ın izni ile ifraz yapmak kaydıyla Seydişehir’in 27 yıllık hayaline nokta koyuyoruz ”şeklinde açıklama yaptı. 


Farklı projelerin hazırlandığını ve kamuoyu ile paylaşılan projelerden en uygun olanın projenin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Tutal, ”Kapalı ve açık otoparkı,iş merkezleri, konutlar ve meydanı olan 30 milyon lira bedelinde 3,5 yıl önce biz çalışmalarımızda şunu ifade etmiştik; Seydişehir’de saç ayağını oluşturalım, AK Parti Hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi diye. Bu güne kadar seçim beyannamemizde vaat etmiş olduğumuz projelerimizin...