23 / 12 / 2024

Konya Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için başvurular başladı!

Konya Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için başvurular başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde çöküntü alanı haline gelen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında TOKİ ile birlikte gerçekleştireceği Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnafların başvurularını almaya başladı...



KONYA Büyükşehir Belediyesi’nin  TOKİ  ile yaptığı Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü kapsamında yeni motorlu sanayi alanı için esnafların başvuruları alınmaya başlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımları ile imzaladıkları Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması, Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi oluşturulması çalışmaları kapsamında önemli bir aşamaya geldiklerini söyledi.

Para’da yer alan habere göre; Seçim döneminde kamuoyuna açıkladıkları “Benim Şehrim” projeleri arasında önemli bir yer tutan Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin TOKİ ile yapılan protokol kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde inşa edilecek Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi’ne taşınması projesinde sona gelindiğini kaydeden Başkan Altay, “Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnaflarımızın talepleri Belediyemiz tarafından Eski Sanayi karşısında bulunan Kentsel Dönüşüm Saha Ofisi’nde kabul edilmeye başlandı. 31 Aralık 2018 tarihi ve öncesi Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde aktif bulunan esnafımız bir ay süreyle başvurularını yapabilecek. Esnaflarımız ve şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.

FARKLI BÜYÜKLÜKTE DÜKKANLAR VAR

TOKİ tarafından inşa edilecek yeni sanayi alanındaki dükkan büyüklükleri 100, 200, 300, 400 ve 600 metrekare olarak projelendirildi.

Dükkanlar TOKİ tarafından bu metrekareler üzerinden satılacak. Ödeme seçenekleri ise;

1- Yüzde 25 peşin, kalan bedel 24 ay vade ile,

2- Yüzde 10 peşin, kalan bedel 60 ay vade ile (taksitler anahtar tesliminden sonra başlayacak), 3-yüzde 10 peşin, 18. ayda yüzde 10 ara ödeme, kalan bedel 120 ay vade ile (taksitler anahtar tesliminden sonra başlayacak) yapılacak.

Yeni Motorlu Sanayi içinde küçük sanayi alanı, ticaret alanı, otel alanı, resmi kurum alanı, belediye hizmet alanı, eğitim alanı, sosyal tesisler, spor tesisleri, akaryakıt tesisi, sağlık alanı, teknik tesisler ve cami yer alacak.

BİSİKLET YOLLARI TÜRKİYE'YE ÖRNEK

Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 515 kilometrelik bisiklet yoluyla diğer şehirlere örnek oluyor. Sokaklarında 7’den 70’e herkesin bisiklet kullanırken görülebileceği şehirde hemen her hanede bir bisiklet bulunuyor.

Elverişli coğrafi özellikleri ve insanların ilgisiyle dünyaya örnek bisiklet kullanım kültürü bulunan ve “bisiklet şehri” olarak bilinen Konya, Büyükşehir Belediyesi’nin hayat geçirdiği 515 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’nin diğer şehirlerine örnek oluyor. Konya’yı bisiklet yolu uzunluğunda 160 kilometreyle İstanbul, 65 kilometre ile Eskişehir takip ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkam Altay, bisikletli ulaşımın, trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra hava kirliliği, enerji verimliliği ve iklim değişikliğiyle mücadelede de önemli rol oynadığını söyledi.

Bisikleti teşvik etmek ve şehir içi ulaşımda öncelikli araçlar arasına almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte “Bisiklet Master Planı” üzerinde çalıştıklarını belirten Altay, şöyle devam

“Konya’da neredeyse evinde bisiklet olmayan kimse yoktur. Hatta birçok evde birden fazla bisiklet vardır. Bizler de bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla güvenli bisiklet yolları yapıyoruz. Yoğun i trafikte I bisikletlerle ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla merkez ve ilçelerde 515 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok sayıda bisiklet parkı oluşturduk. Konya, 515 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolları ile Türkiye’de lider konumda.”

Altay, Konya’nın coğrafi özellikleri itibarıyla bisiklet kullanımı için en uygun illerden biri olduğuna işaret ederek, “Yapmamız gereken, kesintisiz bisiklet yolları hazırlamak ve bunu bir plan dahilinde sürdürmektir” dedi.

Merkez ve 31 ilçede yaptıkları bütün yeni yollar ile cadde düzenlemelerinde mutlaka bisiklet yollarına yer verdiklerini aktaran Altay, hem sağlıklı nesiller hem de sürdürülebilir çevresel strateji için bisiklet kullanımının ülke genelinde yaygınlaşmasına önem verdiklerini bildirdi.

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Altay, 30 farklı ülkeden bin 160’dan fazla üyeyle hep birlikte işbirliğini ve dayanışmayı güçlendirerek uluslararası alanda önemli faaliyetlere imza atacaklarını, başta Türk dünyası olmak üzere tüm dünyada huzurun ve barışın hakim olması için gayret göstereceklerini söyledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Lübnan, Moğolistan, Moldova Gagauz Özerk Yeri, Özbekistan, Tataristan ve Türkiye olmak üzere 20’ye yakın ülkeden, 200’ün üzerinde belediye başkanı, meclis üyesi ve yerel yönetim kuruluşu temsilcisinin katılımı ile yapıldı.

Genel Kurulun açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin kuruluşundan itibaren güçlenerek uluslararası bir birliğe dönüştüğünü söyledi. Kurtulmuş, TDBB’nin önemli vazifelerinden birisinin de Müslüman coğrafyalardaki savaşlar ve iç çatışmalarla ortadan kaldırılmaya çalışılan tarihi ve kültürel mirası korumak, güçlendirmek ve sonraki nesillere aktarabilmek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından oluşturulan Divan Kurulu’nda; faaliyet raporu, Denetim Kurulu ile Mali Raporların sunumu ve ibrası gerçekleştirildi. Daha sonra yapılan seçimle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı seçildi.

"İŞBİRLİĞİNİ VE DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkam ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, hep birlikte işbirliğini ve dayanışmayı güçlendirerek uluslararası alanda önemli faaliyetlere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

Başta Türk dünyası olmak üzere tüm dünyada huzurun ve barışın hakim olması için gayret göstereceklerinin altını çizen Altay, “Konya olarak, UCLG Eş Başkanlığını yapıyoruz. Dünya Tarihi Şehirler Birliği’nde başkan yardımcılığı görevini yürütüyoruz. Ayrıca İslam Şehirleri ve Başkentleri Birliğinde de yönetim kurulu üyesiyiz. 40’m üzerinde şehirle kardeş şehiriz, inşallah Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak dünya genelindeki bu birliklerle de ortak çalışmalar yaparak şehirlerimizin ve ülkelerimizin taşıdığı misyonu, ortaklıklarla tüm dünyaya aktarmaya gayret edeceğiz” dedi.

"BAYRAĞI EN YÜKSEĞE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Balkanlardan Kafkasya ve Orta Asya’ya uzanan coğrafi alanda dost ve kardeş ülkelerde yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik projeleri en üst seviyede yürüteceklerini kaydeden Altay, birliğin kuruluşundan itibaren desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere üye ülkelerin Cumhurbaşkanlarına teşekkür etti. Altay, “Yine birliğimizin kuruluşundan bu güne kadar yönetiminde ve ilgili kurullarında görev alan arkadaşlarımıza, üye belediyelerimizin başkan ve çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Biz yeni yönetim kurulu olarak bu bayrağı devraldık ve daha yükseğe çıkarmak için gayret edeceğiz. Sizlerin de destekleri ile hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


 


Geri Dön