19 / 05 / 2024

konya fabrika sayısı

konya fabrika sayısı

2014, Konya için adeta bir yatırım yılı oldu. Kentte 105 yeni fabrika kurulurken, yapılan toplam yatırımların tutarı 3 milyar lirayı buluyor. KSO işte bu gelişmelerin yaşandığı bir yılda 40’ıncı kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı..

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

TOKİ Konya Ardıçlı başvuru sayısı 2019!

TOKİ Konya Ardıçlı başvuru sayısı 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 554 adet konut bulunuyor.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

Konya Beyşehir OSB'de hedef 20 fabrika!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2001 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde değişik sektörlerde üretime başlayan fabrika sayısı 8'e yükseldi.

Temaşehir Konya'da bağımsız bölüm sayısı 886 oldu!

Torkam İnşaat'ın Emlak Konut Güvencesiyle hayata geçirdiği Temaşehir Konya'daki 450 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projedeki bağımsız bölüm sayısı 886'ya çıktı.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı sayısı yüzde 37.1 arttı!

Yabancıların Türkiye’de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37.1 artış yaşandı.

Yabancı, gayrimenkulde alanı küçültüp yatırım sayısını artırdı!

Yabancıların Türkiye'de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37,1'lik artış yaşandı.

Kemalpaşa'da fabrika sayısı 940'a ulaşacak!

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis sayısı 900'ü geçecek.

konya fabrika sayısı Haberi

konya fabrika sayısı

Konya Sanayi Odası (KSO) kuruluşunun 40’ıncı yılını kutladı. Gecenin ardından sorularımızı yanıtlayan KSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, “Konya’da 3 milyar liralık ikinci bir yatırım hamlesi başlattı” diye konuştu. Kütükcü, tahsisi talep patlaması nedeniyle noter huzurunda kura ile yapılan OSB’nin 4’üncü kısmında 105 yeni fabrika yükseldiğini kaydederek, “Buradaki fabrikalar için toplam yatırım makine parkurları ve inşaat bedelleri ile birlikte 1.5 milyar lira. Bunun 600 milyon lirası inşaat bedeli. Artık kentimizdeki prefabrikçilerde sıra bile bulunmuyor. Ayrıca biz OSB’nin yeni alanı için bir alt yapı yatırımı yapacağız. Konya’ya gelen Unilever’in bölgede oluşturduğu bir 500 milyon euroluk bir domino etkisi var. Toplamda 3 milyar liralık bir yatırımdan bahsedebiliriz. Konya şu anda 2’nci yatırım hamlesini başlatmış durumda” dedi....