07 / 05 / 2024

Kemalpaşa'da fabrika sayısı 940'a ulaşacak!

Kemalpaşa'da fabrika sayısı 940'a ulaşacak!

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis sayısı 900'ü geçecek.



Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ), ekonomiye kazandırılacak olan yeni fabrikalarla birlikte tesis sayısı 900'ü geçecek. 


Yeni firmaların katılımıyla birlikte 50 milyon dolarlık bir yatırım daha yapılacak. KOSBİ bünyesinde hali hazırda 22 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden KOSBÎ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte 940 fabrikada 55 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. 


Kurulacak olan Lojistik Köy'ün de altyapısı tamamlanmak üzere. Demiryolu bağlan,1 tısı da çok yakında devreye girecek. Demiryolu uç istasyonu inşaatı tamamlandı. Yakında işletmeye açılacak. Böylelikle bölgedeki fabrikaların ürünleri demiryolu bağlantısı ile yurdumuzun, liman bağlantılarıyla ise dünyanın her yerine taşınabilecek. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda birinci sınıf bir OSB olma yolunda ilerliyodedi.


Habertürk


Geri Dön