19 / 05 / 2024

Kemalpaşada tesis sayısı 900ü geçecek

Kemalpaşada tesis sayısı 900ü geçecek

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis sayısı 900'ü geçecek.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündeminde!

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Zeki Toçoğlu: Sportif tesis sayısını attıracağız!

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, “İnşallah gençlerimizin sportif anlamda vakitlerini değerlendirebilecekleri tesis sayısını çoğaltacağız” dedi.

Türkiye'de 5 yıldızlı otel sayısı artıyor!

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla yılda yüzde 7 artarak 950 bine Türkiye'de 5 yıldızlı tesis sayısı 563'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin sayısını artıran şehirlerin başında Antalya geliyor.

Satılık turistik tesis sayısı Mayıs'tan sonra artacak!

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Kemalpaşa'da fabrika sayısı 940'a ulaşacak!

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis sayısı 900'ü geçecek.

Kemalpaşa OSB'de tesis sayısı 950'ye çıkacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

1981 yılında Haliç'te çöp adalarının sayısı dörde çıkmış!

1981 yılında Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden tabanı her yıl 10 santim yükselen Haliç'in pis suları metan gazları yaymaya başlamış.

İzmir'deki turizm tesisi sayısı 220'ye ulaştı!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

Çevreye duyarlı tesis sayısı 6 kat arttı!

Geçen yıla göre yaklaşık 6 kat artan çevreye duyarlı tesislerle, Türk turizmine 'yeşil yıldız' damgası vuruldu. 2013'de yeşil yıldız almaya hak kazanan 22 çevreye duyarlı tesis bulunurken bu sayı haziran ayında 103'e, ağustosta ise 125'e ulaştı

2013 yılında kiralık otel sayısı patladı!

Türkiye'de yabancı turist sayısındaki artışla birlikte turistik tesis ilanlarında da yaşanan artış göze çarpıyor. Verilere göre; 2013 yılında bir önceki yıla göre tam 2.5 kat daha fazla kiralık turistik tesis ilanı verildi.

Kemalpaşada tesis sayısı 900ü geçecek Haberi

Kemalpaşada tesis sayısı 900ü geçecek

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ), ekonomiye kazandırılacak olan yeni fabrikalarla birlikte tesis sayısı 900'ü geçecek. 


Yeni firmaların katılımıyla birlikte 50 milyon dolarlık bir yatırım daha yapılacak. KOSBİ bünyesinde hali hazırda 22 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden KOSBÎ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte 940 fabrikada 55 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. 


Kurulacak olan Lojistik Köy'ün de altyapısı tamamlanmak üzere. Demiryolu bağlan,1 tısı da çok yakında devreye girecek. Demiryolu uç istasyonu inşaatı tamamlandı. Yakında işletmeye açılacak. Böylelikle bölgedeki fabrikaların ürünleri demiryolu bağlantısı ile yurdumuzun, liman bağlantılarıyla ise dünyanın her yerine taşınabilecek. Tüm bunları üst...