27 / 04 / 2024

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir yandan turizmdeki çeşidi artırdıklarını bir yandan da güvenli ve kaliteli hizmet için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin turizm potansiyeli kapsamında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurduklarını belirten Ersoy, Güvenli Turizm Sertifika Programı ile Kovid-19 salgın ürecini çok başarılı bir şekilde değerlendirdiklerini ve diğer ülkelerin yanında farklılık göstererek turizm sektöründeki payı yükselttiklerini söyleyen Ersoy, turizmde sürdürülebilirliği sağlamak amacı ile "Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı" sürecini başlattıklarını kaydetti.

Buna göre, Türkiye'nin 2021 yılında yaşanan iklim krizinin önüne geçmek amacı ile ülkelerin ortak hareket etmeleri gerektiğini kabul ettikleri uluslararası bir anlaşma olan Paris İklim Anlaşması'na taraf olduğunu anımsatan Ersoy, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile çalışma yürüttüklerini belirtti.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

SEKTÖRDE DÜNYADA ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ

Bakan Ersoy, "Konaklama sektöründen başlayarak Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı sürecine dahil olduklarını üç aşamalı bir program uyguladıklarını, birinci aşamanın 2023, ikinci aşamanın 2025 ve üçüncü aşamanın 2030 sene sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti. Tüm tesislerin gayretli olduğu belirten Ersoy, "Şu an itibarı ile birinci aşamada 7 bini geçtik, inşallah yıl sonu itibarı ile bu sayının 15 bini geçeceğini ve önümüzdeki sezona kadar tesislerin tamamının sertifikasyon programını tamamlamış olacağını öngörüyoruz. Bu açıdan Türkiye dünyada örnek gösterilen bir ülke olacak." dedi.

Daha önceden turistik konaklama tesislerin ya belediye ya da bakanlıktan işletme belgesi aldığını belirten 2019'da çıkarılan yasa ile tüm konaklama tesislerine bakanlık işletme belgesi şartı getirildiğini ifade eden Ersoy, "2024 sonuna kadar konaklama ünitelerinin tamamının bakanlıktan belgeli hale geleceğini düşünüyoruz. Zaten belgesi olmayanları da aşamalı bir şekilde kapatmamız gerekiyor. Onlara gerekli uyarı yazıları gidiyor şu anda. Belli bir süre tanıyoruz, 'o süre içinde lütfen işletme belgelerinizi' alın diyoruz." diye konuştu.

Turizm amaçlı kullanılan evlerle ilgili de bir yasal düzenleme yapıldığına değinen Ersoy, turizm amaçlı hizmet veren evlere de bakanlıktan işletme belgesi alma şartı getirildiğini belirtti. Bakan Ersoy, bu konuda turizm amaçlı hizmet veren evlere yıl sonuna kadar süre tanındığını da dile getirdi.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...


Geri Dön