06 / 05 / 2024

konya haberleri 2014

konya haberleri 2014

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe ve beldelerdeki altyapı çalışmalarını Büyükşehir Meclisinin Haziran ayı toplantısında değerlendirdi. Tahir Akyürek, altyapı sorununun 2,5 yılda çözüleceğini vurguladı.

Mustafa Kabakçı: Konya turizminin gelişmesi için Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı!

Tanıtım Merkezi önerisi 2023 için yılda 10 milyon turist hedefleyen Konya'nın, yurt dışında ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Milletvekili Kabakçı, "Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı" dedi, ayrıntıları verdi.

Konya-Karaman YHT hattının test sürüşleri yarın başlıyor!

2014'te temeli atılan Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesinin Konya- Karaman etabının test sürüşleri yarın başlayacak.

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Konya-Karaman YHT hattında sona gelindi!

2014 yılında inşaatına başlanılan Konya-Karaman hızlı tren projesinde sona geliniyor. Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan Konya-Karaman bölümünün yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Konya'nın 2 mahallesinde kentsel dönüşüm tepkisi!

Konya'nın Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri'nde 2014 yılında hayata geçilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde hala adım atılmaması tepkilere neden oldu.

Konya Altınekin TOKİ kurası bugün!

TOKİ Konya Altınekin projesinin konut belirleme kurası bugün çekilecek. TOKİ Konya Altınekin kura sonuçları açıklanır açıklanmaz Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Konya Stadyumu WAN Awards’da yarışacak!

2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık ödüllerinin verildiği WAN Awards’da yarışacak. WAN (Dünya Mimarlık Haberleri) organizasyonun düzenlediği "spor Mimarisi Ödülleri" yarışması bu sene ilk defa gerçekleşecek.

Konya Çumra'da 30 mahallede ücretsiz tip projesi verilecek!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimiyle beraber devreye giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köyden dönüşen mahallere tip projeleri ücretsiz vereceği vaadini yerine getiriyor.

Konya Ovası Projesi'ne yaklaşık 10 milyar liralık yatırım!

Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Eylem Planı'nın 2014-2018 yılları için finansman toplamı 9 milyar 927 milyon lira olarak belirlendi. Kalkınma Bakanlığı'nca 2014-2018 yıllarına ilişkin KOP Eylem Planı açıklandı.

Karaman-Konya YHT çalışmalarında sona gelindi!

Karaman-Konya arasında devam eden çift hat hızlı tren yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konya-Karaman arası demiryolu inşaat çalışmaları için 01 Aralık 2014-30 Mart 2015 tarihleri arasında tren seferlerine kapatılmıştı..

Konya Torku Arena 2014'ün en iyi 5 stadyumundan biri!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Büyükşehir Torku Arena, her yıl düzenlenen dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5'te yer aldı..

Gayrimenkul Haberleri 2014 yılı 4. çeyrek raporu açıklandı!

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2014 4. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

Konya Çimento faaliyet raporu!

Konya Çimento Sanayii A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen 2014 yılına ait faaliyet raporu...

konya haberleri 2014 Haberi

konya haberleri 2014


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe ve beldelerdeki altyapı çalışmalarını Büyükşehir Meclisinin Haziran ayı toplantısında değerlendirdi. KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş'ın çalışmalarla ilgili sunum yaptığı toplantıda Akyürek, altyapı sorununun 2,5 yılda çözüleceğini vurguladı. KOSKİ'nin 2014 yılı yatırım programı hakkında Büyükşehir Meclisine bilgilendirme sunumu yapan Uzbaş, su ve kanalizasyon projelendirme, atık su arıtma tesislerinin durumu, atık su arıtma tesislerini birleştirme projeleri, su depolarının durumu ile yeni su temin edilmesi gereken yerler hakkında bilgi verdi. İlçelerde tespit ettikleri problemlerin genellikle su depolarında görüldüğünü dile getiren Uzbaş, şu bilgileri verdi: "375 adet su deposu sağlığa uygun değil. Bunların gerek içindeki demir yapısı, gerek müdahale amacıyla elden geçmesi gerekiyor. Maliyeti 20 milyon gibi bir rakam çıkıyor. Bu sene 50 tanesine girmeyi...