21 / 05 / 2024

Konya Hafızlar Evi nerede

Konya Hafızlar Evi nerede

Konya Gazialemşah Mahallesi'nde, Sırçalı Medrese'nin yakının da ki Hafızlar evi olarak bilinen Hasbey Dar'ülhuffazı bakıma muhtaç halde, yeniden restore edilmeyi bekliyor.

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Konya'da yüzde 10 indirimli kerpiç ev satılacak!

Çumra Belediye Başkanlığı, Konya Çumra Ürünlü'de yer alan kerpiç evi satışa çıkardı. Satış ihalesi 6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kiraladığı evi kumarhaneye çevirdi! Ceza yağdı!

Konya Seydişehir'de 'kardeşim oturacak' diyerek 250 liraya kiraladığı evi, kumarhaneye çevirdiği belirlenen A.E., 'kumar oynatmak ve oynanması için yer temin etmek' suçu nedeniyle tutuklandı.

Konya Kulu'daki metruk bağ evi yıkıldı!

Konya'nın Kulu ilçesinde kullanılmayan metruk halde bulunan bir bağ evi şikayet üzerine belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Ebru Şancı evinin bahçesine oyun evi yaptırıyor!

Göktürk'te lüks bir villada yaşayan manken Ebru Şancı kızları Ceylin ve Mila için bahçeye 5 metrekare büyüklüğünde 20 bin liralık oyun evi yaptırıyor.

Tom Cruise’un 11.4 milyon dolarlık evi!

Görevimiz Tehlike ve Top Gun gibi sevilen filmlerin yakışıklı aktörü Tom Cruise’un evi görenleri büyülüyor.  Ünlü oyuncu, eşi Katie Holmes ve küçük kızları Suri ile bu evde yaşamıştı. 

Konya’da emlakçılar için kırmızı liste!

Konya'da 113 evi, 'fuhuş yapıldığı gerekçesiyle' mühürleyen polis, evleri kiralayanların listesini de emlakçılara dağıttı ve "Bu kişilere ev vermeyin." dedi.

Konya Meram’da evi olmayan kalmayacak!

Konya Meram'da kentsel dönüşüm uygulanan alanlara kurulacak yapı kooperatifleriyle her gelir grubuna yönelik konutlar üretilecek..

Lizzie Borden'ın ABD'deki evi satışa çıkarıldı!

Tarihin en kan donduran cinayet zanlılarından biri olarak hafızalarda yer eden Lizzie Borden'ın ABD Massachusetts'taki evi satışa çıkarılıyor.

Selanik'teki Atatürk Evi TBMM'de konu oldu!

CHP Konya Mustafa Hüsnü Bozkurt, Selanik'te bulunan Atatürk Evi'nin restorasyon sonrası durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Bozkurt sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Konya Hafızlar Evi nerede Haberi

Konya Hafızlar Evi nerede

Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından 1421 yılında yapanlan Hasbey Dar'ülhuffazı, en son 1998 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. 18 yıldır her hangi bir restore ve bakım çalışması yapılmayan tarihi yapının üzerinde otlar boy göstermiş durumda. Üzerindeki eşsiz Selçuklu Motifleriyle de dikkat çeken Hafızlar evi'nin üzerine sprey boyayla sokak yazıları yazıldığına isyan eden vatandaşlar, bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Gazialemşah Mahallesi sakinleri, tarihi yapının mahallede süren Kentsel Dönüşüm projesinden yararlanarak restore edilmesi bekliyor. Hafızlar evi, turizme kazandırılması yönünde çalışmalann yapılamasını gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, Hafızlar evini kendi imkanlanyla, oluşabilecek zararlardan koruduklannı ifade etti. 


HASBEY DAR'ÜLHUFFAZI 


Karamanoğlu Mehmet II devrinde Hacı Hasbey oğlu Mehmet bey tarafından (1421) "Hafızlar Evi" olarak yapılmıştır. Tuğla örgü gövdesi kare bir plan üzerine oturtulmuş ve...