02 / 07 / 2024

konya konut tipi

konya konut tipi

Yapılan bir araştırma Konya’da ev arayan tüketicilerin en çok tercih ettiği konut tiplerini ortaya çıkardı. Konyalıların yüzde 63’ü 1 ila 5 katlı binalarda yaşamak istiyor.

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

75 metrekare prefabrik evde kampanya! İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyatları şu sıralarda gündemde yer alıyor. Bu konut tipi ile ilgilenen kişiler fiyat araştırmasına devam ediyor. İşte prefabrik evler için yapılan kampanyalar!

Prefabrik ev yaptırmak kaç TL? 90 metrekare prefabrik ev ne kadar?

Prefabrik evlerin fiyat aralığı, bu konut tipi ile ilgilenen kişilerin ilk araştırmaya başladığı konudur. İşte prefabrik ev hayali olanların araştırdığı o soruların yanıtları!

70 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 31 Ocak Salı fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemde en popüler konutlar arasında yer almaya başladı. Özellikle pandemi sonrası bu konut tipi ön plana çıkmıştır. Bu noktada da vatandaşlar prefabrik evlerin metrekare fiyatını bilhassa araştırıyor. İşte detaylar!

Avrupa Konutları Esentepe satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Anadolu Yakası’ndaki 2. projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ adıyla hayata geçiren Artaş İnşaat merakla beklenen projeyi satışa çıkardı. Avrupa Konutları Esentepe projesinde 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar konut tipi bulunuyor.  

Avrupa Konutları Esentepe ön satışta! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Anadolu Yakası’ndaki 2. projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ adıyla inşa eden, Artaş İnşaat projede ön satış dönemini de başlattı.  Projede 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar konut tipi bulunuyor. 

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 

Özgür yaşam sevenlerin tercih ettiği konut tipi olan yüzen evler son yıllarda en çok tercih edilen evlerden biri oldu. Peki, yüzen evler nasıl inşa ediliyor? Yüzen evler dayanıklı mı? İşte detaylar...

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Gayrimenkul tercihleri koronavirüsle değişecek!

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul tercihlerinin kotornavirüsle değişeceğini vurguladı. Akbalık, konut tipi tercihlerinin yön değiştireceğini söyledi...

Koronavirüs konut sektörünü nasıl etkiledi? Fiyatlar arttı mı? 

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta görüldü. 11 Mart'tan itibaren konut tipi tercihleri ve konut arayışlarında değişiklikler yaşandı. Peki konut fiyatları ne oldu? Koronavirüs konut fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte koronavirüsün konut fiyatlarına etkisi...

Konya'da Mayıs'ta bin 923 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2019 Mayıs Konya Konut Satışı İstatistiklerini açıkladı. Konya'da 2019 Mayıs'ta bin 923 konut satıldı.

Ev almak için en uygun dönem!

Konut sektörü temsilcileri yeni konutlarda yüksek maliyetlerin fiyata yansımadığını kaydediyor. Sektörde müteahhitlerin fiyatı bir önceki seneye göre tek arttırdığı konut tipi 1+1’ler oldu.

konya konut tipi Haberi

konya konut tipi

Yapılan bir araştırma Konya’da ev arayan tüketicilerin en çok tercih ettiği konut tiplerini ortaya çıkardı. Konut arama verileri ışığında hazırlanan rapora göre Konyalıların yüzde 63’ü 1 ila 5 katlı binalarda yaşamak istiyor. Yüzde 29’luk kesim 6 ila 10 katlı binaları tercih ederken; 10 ila 15 katlı binaları tercih edenlerin oranı yüzde 6, 16 ila 20 katlı binaları tercih edenlerin oranı ise yüzde 1.Konya’da ev arayan vatandaş “Konutunuz hangi katta olsun?” sorusuna ise yine 1 ila 5’inci katları seçerek cevap veriyor. Öyle ki bu oran 82’yi buluyor. Yüzde 16’lık kısım 6 ila 10’uncu katları, yüzde 1’lik kısım ise zemin katı seçiyor. Konut alıcılarının bina yaşı kriteri ise 1 ila 5 olarak belirleniyor. Yüzde 35’lik kısım bu şekilde yeni binaları tercih...