03 / 05 / 2024

Konya lojistil merkezi

Konya lojistil merkezi

Hal Yasası’nda bir kez daha değişikliğe gidiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 1 milyon 200 bin dekar alana teknoloji yoğun yaş meyve sebze hali ve entegre lojistik merkezi inşa edilecek.

Konya Konevi Kültür Merkezi yıkılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde 5 bin metrekarelik alana inşa edilen ve 3 milyona mal edilen Konevi Kültür Merkezi yıkılarak yerine yeni bir tesis inşa edilecek.

TOKİ'den Konya Karapınar'a 603 konut ve 4 ticaret merkezi!

Konya İli, Karapınar İlçesi, Pınarbaşı ve Çetmi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 603 Adet Konut , 4 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 12 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya'da 94 konut ve iş merkezi yaptıracak!

TOKİ Konya Yunak ilçesinde 94 adet konut ve 1 adet ticaret merkezi yaptırma işini ihale ediyor. İhale, 24 Haziran 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.

Cahit Turhan, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatını inceledi!

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, YHT Garı inşaatı ve Konya Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu...

Konya'daki Konevi Kültür Merkezi'nin yıkılması planlanıyor!

Konya’nın Meram ilçesinde 5 bin metrekarelik alana inşa edilen Konevi Kültür Merkezi'nin yıkılması planlanıyor!

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesinin akıbeti TBMM'de!

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesi meclis gündemine taşındı. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, projenin akıbetini Bakan Turhan'a sordu... 

Konya Havzan Aile Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Konya Havzan Aile Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşti. Yıl sonunda teslim edilecek olan Havzan Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Sokağı Projesi bin 235 metrekarelik inşaat alanına sahip.

Konya Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi açıldı!

Konya Beyşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Merkezin yapımında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin dış mimarisi ilham alındı...

Konya Rabia Spor Merkezi hizmete açıldı!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Rabia Spor Merkezi hizmete açıldı. Düzenlenen törene teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Konya Akören Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akören ilçesinde inşa edilen kültür merkezi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, açılış töreninde konuştu.

Konya Yenice Gençlik Merkezi'nin temeli bugün atıldı!

inşaat alanı bin 500 metrekare olan Konya Yenice Gençlik Merkezi bin 310 metrekare arsa alanına sahip. Konya Yenice Gençlik Merkezi'nin temeli bugün atıldı.

Konya Karatay'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Konya Karatay Belediyesi, Akçeşme Mahallesi'ne yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için inşaata başladı. İnşaatın 7 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Konya gayrimenkul merkezi oluyor!

Mercan Emlak İşletmecisi Ömer Koç, Konya’nın emlak noktasında hareketli ve yatırım yapmayan son derece uygun bir şehir olduğunu söyledi. Koç, "Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Bosna Hersek mahallesinin gayrimenkul yatırımcılarını cezbetti" dedi.

Konya lojistil merkezi Haberi

Konya lojistil merkezi

Hal Yasası’nda bir kez daha değişikliğe gidiliyor. Yapılan her değişiklikle sebze ve meyve fiyatlarının düşürülmesi hedefleniyor. Ancak, fiyat düşmediği gibi sıkıntılar daha da büyüyor.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hal Yasası’nda yapılacak değişiklikle aracı sayısını azaltacaklarını ve bölgesel hal uygulamasına geçeceklerini açıkladı. Sebze ve meyve fiyatının toptancı hallerde belirlenmesi gerektiğini, bunun için kayıt sisteminin yerleşmesi gerektiğini anlatan Tüfenkci, ürünlere de sınıflandırma getirileceğini vurguladı.


FİYAT İSTİKRARI İÇİN FİZİKİ ALTYAPI ŞART

Bakan Tüfenkci’nin çerçevesini çizdiği yeni döneme uygun ilk bölgesel sebze meyve hali Konya’ya kurulacak. Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KONMESKOM), Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 1 milyon 200 bin dekar alan üzerine teknoloji yoğun yaş meyve sebze hali ve entegre lojistik merkezi kuracak. Yeni kurulacak sebze meyve hali kapsamında paketleme tesisi,...