27 / 05 / 2024

konya markalaşma analizi

konya markalaşma analizi

Türkiye’nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent, tarım ve endüstri alanında önde gelen illerimizden Konya’nın markalaşma ve tescil alanında son 10 yılda geldiği noktayı kapsamlı bir analizle değerlendirdi.

Konya'daki ilk 5M Migros mağazası M1Konya AVM'de açıldı!

Son bir senede E-Bebek, Hummel, Siemens Ev Aletleri, Penti Young ve Starbucks gibi birçok global ve yerel markayı Konyalılarla buluşturan M1Konya AVM, şimdi de Konya'daki ilk 5M Migros mağazasını açtı.

Adese Gayrimenkul Konya'daki mağazasını Migros'a devretti!

Adese Gayrimenkul'ün Kulesite ve Ereğli Parksite mağazalarının demirbaşları ile kiracılık hakları devredilecek.

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

Kent merkezlerine imar düzenlemesi!

Esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor. Buna göre; imar düzenlemeleriyle, kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak

Cottonbox yurt dışında 100 mağazaya ulaşacak!

Yaklaşık 40 yıl önce Denizli'de kurulan Sümaş Tekstil, fason üretimi bırakıp markalaşma yoluna gitti. 'Cottonbox' markasıyla 32 ülkeye ihracat yapan ve halen altı ülkede 25 mağazası bulunan şirket, orta vadede yurt dışında 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Gayrimenkul firmaları markalaşma için çalışıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, Superbrands ‘Süper Markalar’ listesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Listede özel sektörden Sinpaş'ın, kamudan ise TOKİ'nin listeye dahil olduğunu açıkladı.

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.

Konya Meram'daki dönüşümde bu yıl ilk kazma vurulacak!

Konya Meram'daki Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde anlaşma seviyesinin yüzde 85’i geçtiğini vurgulayan Başkan Fatma Toru, 2017 yılı içerisinde ilk kazmayı vurmak istediklerini belirtti.

Konya'da arazi kavgası can aldı!

Konya'nın Altınekin ilçesinde arazi nedeniyle Nevzat G. ile amcasının oğlu Mehmet G. arasında arazi meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma 2 kişinin ölümüne neden oldu.

İslam Kültür Merkezi Konya'ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Kültür Merkezi’nin bölgede Cumhuriyet döneminde bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu belirterek, merkezin Konya'ya değer katacağını söyledi

Konya Tema Şehir güncel daire fiyatları!

60 bin metrekare alanda hayata geçirilen Konya Tema Şehir Konutları 28 blokta 728 daire ve 152 mağazadan meydana geliyor. Konya Tema Şehir güncel daire fiyatları 350 bin liradan başlayarak değişiyor.

M1 Konya yılbaşında açık mı?

M1 Konya AVM, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, M1 Konya AVM yılbaşında açık mı? M1 Konya AVM yılbaşında kaçta açılıyor? İşte M1 Konya AVM 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Novada Konya yılbaşında açık mı?

Novada Konya, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Novada Konya yılbaşında açık mı? Novada Konya yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Novada Konya 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

konya markalaşma analizi Haberi

konya markalaşma analizi

İmalat alanında gıda sektörü, hizmet alanında reklam ve satış marka tescilinde Konya’nın lider sektörleri oldu. Destek Patent’in raporunda Konya’nın ihracat alanında da yıllar içinde önemli bir artış gerçekleştirdiği belirtildi.

Türkiye’de 30 yıldır patent ve marka tescil danışmanlık hizmeti veren Destek Patent’in Konya şubesi, bölgede son 10 yılda gerçekleşen tescil başvurularının kapsamlı bir analizini gerçekleştirdi. 34’ü ürün ve emtialar, 11’i hizmet sektörü olmak üzere toplam 45 alandaki tescil başvurularının değerlendirildiği analizde önemli bulgulara ulaşıldı.

İmalat sektörünü kapsayan ilk 34 kategoride Konya ilinde 10 yılda toplam 27 bin 259 marka tescil edilirken, hizmet sektörüne ait kategorilerde tescil sayısı 9 bin 999 adet oldu. Raporda, hizmet sektöründe markaların tescillenmesinin gereksiz görülmesi bu sektördeki sayının düşük olmasının nedeni olarak gösterildi. Bununla birlikte son yıllarda hizmet...