02 / 05 / 2024

konya Mavi Tünel

konya Mavi Tünel

Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konya içme suyuna kavuşuyor!

Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesine ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Mavi Tünel Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle bugün açıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Açılışı yapılan Bağbaşı Barajı'ndan Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp su Konya Ovası'na akacak ve Konya Ovası'na hayat verecek

Konya'da 904 milyonluk yatırımın açılışı yarın yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 16 Aralık Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Konya’daki 904 milyon TL’lik yatırımın açılışının yapılacağını belirtti...

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden sonra ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Gazze'de tünel çöktü!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 2 mensubunun tünel çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı .

Binali Yıldırım: 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre!

Bizim karayolları olarak 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun üzerine 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne anlama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek.

Ekrem Demirtaş'tan Çin'e liman ve tünel daveti!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Alacasu-Phaselis arasına 1.300 metrelik tünel geliyor!

Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılacak tünel için çalışmalar başladı. Üraz, "Çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

konya Mavi Tünel Haberi

konya Mavi Tünel

Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


Akyürek, 2016 yılının başından itibaren akmaya başlayacak olan suyun, Göksu Nehri'nden Akdeniz'e dökülen pınarların suyu olduğunu belirterek tadı, kokusu ve yumuşaklığının tatlı su kalitesinde olacağını kaydetti.


Protokol kapsamında DSİ tarafından gerçekleştirilen isale hatları, içme suyu arıtma tesisi ve pompa istasyonu yapımlarının bedelinin KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceğini belirten Başkan Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya Çevre Yolu ile p3 Hasanköy hattı, Harmancık Mahallesi Antalya Çevre Yolu güzergahından başlanmıştır. İsale hattı ile Mavi Tünel hattının 1. kısım entegre çalışmaları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı sonu itibari ile tamamlanacaktır" dedi.


Konya'nın yanı...