27 / 04 / 2024

Konya'da 904 milyonluk yatırımın açılışı yarın yapılacak!

Konya'da 904 milyonluk yatırımın açılışı yarın yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 16 Aralık Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Konya’daki 904 milyon TL’lik yatırımın açılışının yapılacağını belirtti...




Başkan Akyürek, tüm Konyalıları 100 yıllık rüya Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı, Mevlana Meydanı, İl Halk Kütüphanesi, Elektrik Üretim Tesisi ve restore edilen tarihi eserlerden oluşan Konya’daki tüm kamu kurumlarının ve belediyelerin yaptırdığı yatırımların açılışında Başbakan Erdoğan’la buluşmaya davet etti.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Aralık’ta açılışını yapacağı yatırımlar ve Konya programı ile ilgili açıklama yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazreti Mevlana’yı Anma Törenleri nedeniyle 16 Aralık’ta Konya’ya geleceğini ve 100’den fazla hizmetin açılışını yapacağını vurguladı. Hükümetin yerelleşme vizyonu doğrultusunda 2023’ün Konya’sını hep birlikte hazırladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, yapılan yatırımlarla Konya’nın hayal projelerinin bir bir hayata geçirildiğini dile getirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programında Büyükşehir Belediyesi’nin 94 milyon 85 bin TL tutarında 89 adet bina ve tesisinin açılışını yapacağını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın 100 yıllık hayali olan Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı’nın aynı gün açılışının yapılacağını söyledi.


Başkan Akyürek, açılış programında Büyükşehir Belediyesi’nin Aslım Katı Atık Üretim Tesisi, Zindankale Katlı Otoparkı, Mevlana Meydanı, İl Halk Kütüphanesi, Karatay ve Alavardı Hanımlar Lokali, 23 adet yaya alt ve üst geçidi, Hocacihan Hanı, Hacıveyis Camii, Çukur Camii, Kışla Camii, Köyceğiz Konya Evi başta olmak 56 adet restorasyon ve çevre düzenlemesi, KOSKİ Mor Şebeke, Karatay Ana Kolektör Hattı, Selbasan Çayı ve Buzlukhan Deresi Islahı yatırımlarının yer aldığını dile getirdi.



Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön