06 / 05 / 2024

Konya OSB inovasyon merkezi

Konya OSB inovasyon merkezi

Konya Ovası Projesi içinde yer alan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’ye ortak bölgesel inovasyon merkezi geliyor. İNNOPARK adıyla hizmet verecek merkez, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde kuruluyor

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Konya 3. OSB'de 123 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 10. İcra Dairesi, Selçuklu Kayacık mahallesinde bulunan arsa ve fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam fiyatı 123 milyon 23 bin 396 TL olarak belirlendi. 

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 

OSB'lerdeki araziler üretime kazandırılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Osman Arolat bugünkü yazısında Konya Sanayi Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü'nün OSB'lerle ilgili açıklamalarına yer verdi.

Konya Huğlu ve Üzümlü'ye OSB müjdesi!

Konya 2. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi günlerinde ilk gün tamamlandı. Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Huğlu ve Üzümlü'ye organize sanayi bölgesi için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

Konya Beyşehir OSB'de hedef 20 fabrika!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2001 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde değişik sektörlerde üretime başlayan fabrika sayısı 8'e yükseldi.

Konya Ereğli OSB'ye yeni yatırım!

Konya Ereğli'de istihdam açığının kapatılması için yoğun bir mücadele ortaya koyan Ereğli Belediye tarafından yeni kurulan 2. Organize Sanayinde bir firmaya 13 bin metrekare arsa satışı gerçekleştirdi.

Konya OSB'de 2 ayda 7 fabrika inşa edildi!

Konya'da sanayi yatırımları darbe girişimine rağmen hız kesmedi. Organize Sanayi Bölgesi'nde15 Temmuz dan bu yana 14 fabrika tamamlanarak devreye alındı. Bunlardan 7'si sıfırdan yatırım.

Konya OSB inovasyon merkezi Haberi

Konya OSB inovasyon merkezi


İhraç ürünlerinin yüzde 67’si sanayi mamullerinden oluşan Konya’da, yüksek teknoloji için bölgesel bir adım atılıyor. Konya Sanayi Odası (KSO) öncülüğünde Konya Ovası Projesi (KOP) kentleri için bölgesel bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi kuruluyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) içinde yer alacak merkezin adı İNNOPARK olarak belirlendi. İNNOPARK’ta sadece oda ve üniversiteler değil, özel sektör de söz sahibi olacak. Özel sektör şirketler bazında merkezin yönetim seviyesinde yer alacak. 


Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, orta gelir tuzağından ancak yüksek teknoloji ile çıkılabileceğini söyleyerek, “Türkiye’nin bu eşiği mutlaka atlaması lazım. Hatta Konya olarak bu eşiği atlamada öncülük etmek istiyoruz. Bunu da yolu Ar-Ge ve inovasyondan geçen yüksek teknolojili ürünlerle yapabiliriz” diye konuştu. 


Ar-Ge ve inovasyonu birlikte kullanarak bir merkez oluşturma kararı...