02 / 10 / 2024

konya ovası KOP

konya ovası KOP

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Konya Ovası Projesi (KOP) tamamlandığında, ekonomiye 2,57 milyar dolar katkı sağlayacağını belirtti.

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, Konya depremi sonrası Konya Ovası'nı sınırlayan fayların kayma hızının çok düşük olduğunu belirtip yeni bir tehlikeye karşı uyardı. 

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs'ta!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Niğde'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Konya Ovası Projesi'nden gelen katkılarla Niğde'ye yapılan yatırımlar hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı..

Kalkınma Bakanlığı'nın 2 senelik yatırım programı yayımlandı!

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Ermenek Kop imar uygulaması başladı!

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından Konya Ovası Projesi kapsamındaki illerden Karaman Ermenek İlçesi'nde örnek imar uygulaması projesi başlattı.

Konya Ovası Projesi büyük oranda tamamlandı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Merkezi hükümetin Konya'ya yaptığı destekler önemlidir. Bunlardan bir tanesi Konya Ovası Projesi'ydi. Büyük oranda tamamlandı." dedi.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için çalışmalar başladı!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucunda Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından Akşehir’e yapılması planlanan Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için Fizibilite Etüt Projesi çalışmaları başladı.

Mavi Tünel'in tamamlanmasıyla Konya Ovası'na su verildi!

GAP'tan sonraki en büyük sulama projesi Mavi Tünel'le Konya Ovası'na su verildi. Akdeniz'e akan su, 17 km'lik tünelle ovaya taşınacak.

Konya'da 300 kişilik öğrenci yurdu tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Konya Ovası Projesi" kapsamında Kulu ilçesinde inşa edilen 300 kişilik yurt tamamlandı. Yurt Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

konya ovası KOP Haberi

konya ovası KOP


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Konya Ovası Projesi (KOP) tamamlandığında, ekonomiye 2,57 milyar dolar katkı sağlayacağını belirtti. 


Bayraktar, yazılı açıklamasında, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan KOP kapsamında 1 milyon 100 bin hektar sulanacak tarım arazisi bulunduğunu, bu araziden 923 bin 600 hektarının sulandığını ifade etti. 


Proje ile gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükselterek ulusal düzeyde ekonomik gelişimin amaçlandığını belirten Bayraktar, projenin sulama ayağının bir an önce bitirilmesi gerektiğine işaret etti. 


Bayraktar, 2023'e kadar 81 bin 5 hektar alanın sulama planlamasının yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: 


"Sulanabilir alan yüzde 83,9'a ulaşmış durumda. Yer altı sularından kaynaklı 923 bin 600 hektar sulanan alanda önümüzdeki yıllarda 70 bin 92 hektar daralma olacak. Bu nedenle...