29 / 04 / 2024

Konya Şeker enerji atılımları

Konya Şeker enerji atılımları

Konya Şeker, özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santrali’ni 685,5 milyon dolara alarak en büyük teklifi verdi ve böylece enerji sektöründe en büyük ikinci adımı attı.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Çiftçiler müjde! Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapacak!

Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapağını bildirdi. İşte detaylar...

Şeker fiyatları rekor kırdı! Raflarda bulursanız hemen alın! A101, ŞOK, Migros, Carrefoursa 5 Eylül 2022 fiyat listesi.

Enerji krizinin Avrupa'daki üretimi  ve küresel  arz kıtlığını tehdit etmesiyle şeker fiyatları üç ayın zirvesine çıktı. Peki, bu durum market raflarına nasıl yansıdı? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Konya Şeker'in bayram avansı 1 Temmuz Cuma günü saat 17.30 itibarıyla çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Konya Şeker ayrıca çiftçilere mazot kuponu dağıtımına da başladı. Konya Şeker, pancar üreticilerine ne kadar mazot desteği vereceğini de açıkladı.

Ala Moment Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ala Moment Enerji Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Şeker ve Muhammed Akpınar tarafından kuruldu.

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci meclis gündeminde!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini meclis gündemine taşıdı. Yokuş, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Şeker fabrikaları satılmamalı!

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen) şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasıyla ilgili, 'Fabrikalar kar ettirmiyor, satıp kurtulalım' mantığı tamamıyla yanlıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Mekan Grup İnşaat Enerji Gıda Turizm Petrol Tarım Sağlık Mühendislik Mimarlık Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mekan Grup İnşaat Enerji Gıda Turizm Petrol Tarım Sağlık Mühendislik Mimarlık Tic.Ltd.Şti. Hasan Şeker, Taha Tokar ve Hanifi Yazar ortaklığında 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Konya'da acele kamulaştırma yapılacak!

Konya 4 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmaz mallar acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de..

Konya'ya 206 milyon liralık yatırım geliyor!

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Kayacık Lojistik Merkezi ve Buğdaypazarı YHT Garı temelinin 19 Ağustos'ta atılacağını söyledi.

Konya YEKA için 4 firma teklif verdi!

Konya'da yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'nın (YEKA) ihalesi için 4 firma teklifte bulundu. İhale 20 Mart'ta gerçekleşecek.

Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Konya açısından büyük öneme sahip Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı.Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, mali tekliflerin Mart ayı içerisinde alınacağını belirtti.

Konya Yeni Hızlı Tren Garı 2019'da açılacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız, Konya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya Şeker enerji atılımları Haberi

Konya Şeker enerji atılımları

Ülkemizin en büyük tarımsal sanayi kuruluşlarından olan ve hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik Santrali’nden sonra, özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santrali’ni 685,5 milyon dolara alarak en büyük teklifi verdi ve böylece enerji sektöründe en büyük ikinci adımı attı.

 Özelleştirme İdaresinde Ahmet Aksu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Bereket Enerji ve Üretim AŞ katıldı. 561 milyon dolarla başlayan ihalede ilk olarak en düşük teklifi veren Bereket Enerji elenirken,  özelleştirme ihalesinde son turda Kalyon Grubu ile yarışan Konya Şeker 685,5 milyon dolarlık son teklifi ile Soma Termik B Santrali ihalesini kazandı. İhale kapsamında, Soma Elektrik Üretim...