09 / 05 / 2024

Konya su sorunu

Konya su sorunu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

O belediye çok sayıda KPSS şartsız personel alacak! Son başvuru tarihi 19 Mayıs!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS şartsız personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Toplam üç farklı alanda personel alımı yapılacağı paylaşıldı. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Memur alımı yapılacak! İşte şartlar

Kanalizasyon İdaresi memur alımına başladığını duyurdu. Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından memur alımı yapılacağı duyuruldu. İşte şartlar...

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Konya'da kripto para madenciliği operasyonu!

Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerine bir iş yerinde kripto para üreten cihazlar olduğuna ilişkin ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren ekipler, iş yerine baskın düzenledi ve 103 kripto para üretim cihazı buldu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

Konya, Aksaray ve Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Hirfanlı Tatlı Su ve Tuz Gölü Tuzlu Su Deşarj Hattı, Kayseri-Konya-Seydişehir/Tuz Gölü Doğal Gaz Boru Hattı, Tuz Gölü Yüzey Tesisleri ve 48 Adet Kuyu Projesi kapsmında 3 ilde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırışacak. 

Konya'daki 8 tesisin temeli atıldı! 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya’da 134 milyon liralık 8 tesisin temelini atarken 3 tesisisin de açılışını yaptı.

Konya Karatay'da 7 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Karatay İlçesi Mezbaha Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satıyor...

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Konya su sorunu Haberi

Konya su sorunu


Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası’yla hizmet alanına giren tüm yerleşim birimlerine kesintisiz, sağlıklı su hizmeti vermek için yeraltı sularından yararlanıyor.

TOPLAM 48 LİTRE/SANİYE SU TEMİN EDİLDİ


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün öncelikli hedef olarak belirlenen su hizmetinin sağlanması için ilgili noktalarda su kuyuları açtığını, mesafesi çok uzak olsa bile su şebekesi oluşturarak abonelerini mağdur etmediğini söyledi.


Yunak ilçesine bağlı Saray, Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı ve Sarayönü ilçesine bağlı Boyalı mahallelerinin su sorununu çözecek olan projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek, söz konusu mahallelerde toplam 48 litre/saniye debili su temin edildiğini söyledi.


BOYALI MAHALLESİ SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU


Sarayönü ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi’nin içme suyunu sondaj kuyusundan temin ettiğini, yapılan incelemelerde kuyu suyunun nitrat parametresinin yüksek olduğunun...