17 / 05 / 2024

Konya Sultan Kılıçarslan Köşkü restorasyonu

Konya Sultan Kılıçarslan Köşkü restorasyonu

Konya'da, Sultan 2'nci Kılıçarslan tarafından yaptırılan, Selçuklu surlarının bir burcu üzerine oturtulmuş Sultan Kılıçarslan Köşkü, koruma ve canlandırma projesiyle restore edilerek turizme kazandırılacak.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Barış Kılıçarslan'dan Gayrimenkulde Değişimi Yakalamak eğitimi!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, online eğitimlerini sürdürüyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının etkilerini ve önümüzdeki dönemlerde hayatımıza nasıl yansıyacağını 30 Nisan tarihinde Barış Kılıçarslan online eğitimle anlatacak.

Kılıçarslan Yapı Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçarslan Yapı Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Büşra Armut tarafından kuruldu. 

TOKİ Konya Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Konya İli Karatay İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Konya'da atıl vaziyetteki bina yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da atıl vaziyette bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirecek.

Kılıçarslan Grup Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçarslan Grup Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Kılıçarslan ve Necmiye Kılıçarslan ortaklığında kuruldu. 

Barış Kılıçarslan'dan Gayrimenkul Satışında İkna Yolları eğitimi!

Endeksa'nın sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen eğitim serisi sektörün önde gelen isimlerinden Barış Kılıçarslan ile Ankara'da sürüyor...

Barış Kılıçarslan, gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli ipuçları verecek!

RE/MAX Türkiye, gayrimenkul sektöründe çalışan ya da çalışmayı planlayan girişimci adayları için ücretsiz kariyer seminer düzenliyor. Etkinlikte, çok kazananların eğitmeni olarak tanınan Barış Kılıçarslan söz alarak başarı için ipuçları verecek....

Niksar'da 4.4 milyon TL'ye satılık düğün salonu ve kafeterya!

Niksar Belediyesi, Kılıçarslan Mahallesi'nde yer alan düğün salonu ve kafeteryayı ihale ile satıyor. İhale 13 Kasım'da gerçekleşecek...

Niksar Kılıçarslan'daki eğlence merkezi 4.2 milyon TL'ye satılıyor!

Niksar Belediyesi, Kılıçarslan Mahallesi'nde yer alan eğlence merkezini ihale ile satıyor. İhale 13 Kasım'da gerçekleşecek...

Konya'da 22 bin 806 konut projesi hayata geçirildi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya Kılıçarslan Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge katılarak konuşma yaptı. 

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.

Konya Sultan Kılıçarslan Köşkü restorasyonu Haberi

Konya Sultan Kılıçarslan Köşkü restorasyonu

Konya'da, Sultan 2'nci Kılıçarslan tarafından yaptırılan ve kent merkezindeki 'Alaaddin Tepesi' adı verilen höyüğü çeviren Selçuklu surlarının bir burcu üzerine oturtulmuş Sultan Kılıçarslan Köşkü, koruma ve canlandırma projesiyle restore edilerek turizme kazandırılacak.


Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ortak protokol çerçevesinde yürütülen 'Alaaddin Tepesi 2'nci Kılıçarslan Köşkü Koruma, Canlandırma ve Kentsel Tasarım Projesi' kapsamında köşkün üzerindeki beton şemsiye kaldırılarak dolgu altında kalan kısım ortaya çıkarılacak. Burcun gerçek ölçülerine yakın görsel bir algı oluşturulacak. 3 milyon 745 bin liralık projede köşk kalıntısı cam yüzeyle korunacak. Köşkü saran arkeolojik kazı alanının bir bölümünün üstü gezilebilir bir cam döşemeyle kapatılarak ziyaretçiler hem sur kalıntılarını, hem de köşkü izleme imkanı bulacak. Alan, Selçuklu arkeolojisi ve Alaaddin Tepesi bilgilendirme meydanı olarak...