04 / 05 / 2024

Konya tarihi evler kentsel dönüşüm

Konya tarihi evler kentsel dönüşüm

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

İtalya Sardunya Adası'ndaki tarihi taş evler 1 euro bedelle satışta!

Nüfusun gitgide azalması ile hayalet kent olma yolunda giden Ollolai'de yüzlerce yıllık tarihi evler 1 euro bedelle, 3 yıl içerisinde onarılması şartıyla satışa çıkarıldı. 

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini restore ediyor.

Sur'da ev fiyatları 1 milyondan başlıyor!

Diyarbakır Sur'da ev fiyatları  1-3 milyon lira arasında değişirken, kiraları ise 5-15 bin liradan başlıyor.İşletmecilerin ilgi gösterdiği tarihi evler, kafe, restoran olarak ya da sanatsal faaliyetlerde kullanılıyor.

Konya tarihi evler kentsel dönüşüm Haberi

Konya tarihi evler kentsel dönüşüm

Kent merkezindeki özgün mimarisiyle dikkati çeken, çoğu yıkılmış ve ağır hasarlı tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mevlana Müzesi yakınındaki Akçeşme ve Kerimdede Mahallesi'nde, 100 bin metrekare alanda yapılan çalışmalarla yok olmaya yüz tutmuş ve çoğu yıkılan tarihi Konya evleri restore ediliyor. İki mahalleyi ayıran Mahmutdede Sokak'ta, Karatay Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırmasında onlarca ev aslına uygun duruma getirildi.

İki katlı, açık avlu tipindeki konutlarda, sundurmasından kapı tokmağına kadar özgün mimarinin yaşatılmaya çalışıldığı sokağa gelenler, adeta tarihte yolcuğa çıkıyor.

"3 milyon lira bedelle sokak sağlıklaştırması yapıldı"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Anadolu Ajansı  muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümde tarihi özgün mimariyi öne çıkarmak istediklerini belirtti. Mevlana Müzesi yakınındaki Akçeşme Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm alanında yer...