29 / 04 / 2024

konya yurt açılışı

konya yurt açılışı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Konya Ovası Projesi" kapsamında Kulu ilçesinde inşa edilen 300 kişilik yurt tamamlandı. Yurt Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Heyecanla beklenen Konya ile Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor. Hızlı tren hattı ile Konya, Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düşecek.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 8 Ocak'ta açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak 2022 tarihinde ilk seferini gerçekleşecek Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışına katılacağı AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla duyuruldu.

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor....

Konya Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak Konya Şehir Hastanesi, 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla hizmet verecek.

Konya’da Ağustos ayında 4 bin 21 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2020 yılı Ağustos ayı Konut Satışı İstatistikleri'nin açıkladığı verilere göre;Konya’da Ağustos ayında 4 bin 21 konut satıldı.

Konya Şehir Hastanesi açılış için hazır!

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında inşaat çalışmaları Konya Şehir Hastanesi, açılışa hazır...

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020 yılında devam edeceklerini anlattı.

İnşaatı devam eden Konya YHT Garı'nın açılışı meclis gündeminde!

Yapımı devam eden Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

konya yurt açılışı Haberi

konya yurt açılışı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Konya'nın Kulu ilçesine yaptırılan 300 kişilik öğrenci yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Kemaliye Mahallesi'nde inşa edilen yurt kampüsü tamamlandı.


Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edilen yurt, Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine konforlu barınma imkanı sağlayacak. 


Toplam 13 bin 981 metrekare kapalı alana sahip yurt inşaatı, 13 milyon 711 bin liraya mal oldu. Yurt kampüsünde 6 katlı 2 yurt bloku, birer sosyal tesis, su sarnıcı ve nizamiye binası bulunuyor.


Her odasında banyo ile çalışma masası, giysi dolabı ve buzdolabı yeri bulunan bloklarda, okuma ve etüt, çamaşır yıkama-kurutma ile televizyon odaları, mescit, yemekhane, kafeterya ile çok amaçlı salon yer alıyor.


Yurt kampüsü,...