13 / 05 / 2024

Konyaaltı Uncalı dere ıslahı

Konyaaltı Uncalı dere ıslahı

Konyaaltı Belediyesi, Uncalı Mahallesi’nde bulunan dere ıslah çalışmasında sona geldi. Konyaaltı Belediyesi tarafından Uncalı Mahallesi’nde bulunan derenin ıslah çalışmasında sona gelindi.

Konyaaltı Uncalı Muhtar Evi hizmete açıldı!

Konyaaltı Belediyesi, Uncalı Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan muhtar evini hizmeti açtı. Başkan Böcek, “Konyaaltı Belediyesi olarak muhtar hizmet binalarını kısa bir süre içinde inşa ediyoruz." dedi.

Konyaaltı Uncalı'daki dere ıslah çalışmasında sona gelindi!

Konyaaltı Belediyesi, Uncalı Mahallesi’nde bulunan dere ıslah çalışmasında sona geldi. Konyaaltı Belediyesi tarafından Uncalı Mahallesi’nde bulunan derenin ıslah çalışmasında sona gelindi.

Konyaaltı Uncalı Mahallesi’ne yeni park yapılacak!

Uncalı Mahallesi 1260 ile 1263 sokak kesişiminde bulunan 4bin 160 metrekare alan üzerine yapılacak olan parkla, bölge halkının yeni bir sosyal alana kavuşmuş olacağı belirtildi.

Bornova Kavaklıdere'ye kurulacak arıtma tesisi için sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız'da kurduğu içme suyu arıtma tesisinin ardından yine aynı amaçla Bornova Kavaklıdere köyünde kuracağı ikinci arıtma tesisini yapmak için Avusturyalı firmayla sözleşme imzaladı.

Isparta Eğirdir’de beş dere ıslah edildi!

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 2012-2013 yılları arasında 5 dere ıslah edildi. Kirazlı, Taşgedik, Kavak, Çaybaşı ve Miskin derelerinin ıslahı büyük oranda tamamlanırken Çukurca, Göktaş ve Kovada kanalının ıslahı ise 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor..

İzmir'in ikinci içme suyu arıtma tesisi Bornova'nın Kavaklıdere Köyü'nde kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı'dan sonra kentin ikinci içme suyu arıtmasını Bornova'nın Kavaklıdere Köyü'nde kuruyor. Gördes Baraj suyunu arıtarak 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılayacak tesisi Avusturyalı Va Tech Wabag firması yapacak...

Başkan Muhittin Böcek Konyaaltı sahili için Valiliğe müracaat etti!

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk’ün Konyaaltı sahili ile ilgili çağrısı üzerine harekete geçen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sahilin yeniden düzenlenerek halkın kullanımına sunulması için fikir projesi ile Antalya Valiliğine başvurdu...

Sebahattin Öztürk: Konyaaltı sahilinin akibeti bir an önce çözülsün!

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, geçtiğimiz günlerde kıyı kanununa aykırı yapıların yıkıldığı Konyaaltı sahilinin, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart 2014 tarihine kadar sahibinin belli olması gerektiğini söyledi....

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'da dere yatakları üzerine konutlar yapılmış!

Anayurt Gazetesi haberine göre; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ‘Samsun’da 1987 yılında hazırlanan imar planları var ve bu planlarda dere yatakları üzerine konutlar yapılmış.’ dedi.

Mustafa Akaydın Konyaaltı sahilindeki yıkıma tepki gösterdi!

Günboyu Gazetesi'nin haberine göre; Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Batı Çevreyolu'na imar uygulaması, Gazi Bulvarı üzerine köprülü kavşak projesi ve Konyaaltı sahilindeki yıkıma tepki gösterdi

Mustafa Akaydın: Konyaaltı Sahili'ndeki yıkımlar siyasi bir faciadır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Batı Çevreyolu’na imar uygulaması, Gazi Bulvarı üzerine köprülü kavşak ve Konyaaltı Sahili’ndeki yıkımlara karşı çıkarak söz konusu projelerin siyasi bir facia olduğunu belirtti...

Albaraka Türk Antalya Konyaaltı'nda şube açtı!

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, yeni açılan Antalya şubesinin bilgilerini yayınladı. Yeni açılan Konyaaltı Antalya Şubesi, Arapsuyu Mah. Atatürk Cad. M. Gökay Plaza'da yer alıyor...

Sarıyer Gümüşdere bostanları yapılaşmaya kapatıldı!

Halkın uzun süredir Gümüşdere bostanlarını korumak için verdiği mücadele sonuç verdi. Gümüşdere bostanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 'sulu özel ürün arazisi' statüsüne alınarak yapılaşmaya kapatıldı.

Konyaaltı Uncalı dere ıslahı Haberi

Konyaaltı Uncalı dere ıslahı

Uncalı Mahallesi 1285 sokak üzerinde imar planında açık kanal olan ve arı deresine bağlanan kanalın ıslah çalışmalarını yürüten Konyaaltı Belediyesi, ilk etapta Portakal Caddesi ile Toroslar Caddesi arasında kalan 170 metrelik kısmın yapımını tamamladı. Başlatılan çalışmalarda derenin iki kenarına atılan temel beton üzerine taş duvar örülüyor.


Aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar veren dereler, ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar ile, çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz eden derelerin ıslah edilerek güvenli ve modern bir çehreye kavuşturulması amaçlanıyor. Yürütülen çalışmalar sonunda, taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dere, bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline getirilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı...