03 / 05 / 2024

konyadaki camiler restore mi ediliyor

konyadaki camiler restore mi ediliyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Kocasinan'daki tarihi camiler restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan’ı inşa ederken geçmişten kopmadan tarihi ve kültürel mirası korumayı da ilke ediniyor.

Kayseri Melikgazi'deki tarihi camiler restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Altıntepe Camileri'nde aslına uygun olarak onarılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

Samsun Gadullu Mahallesi'nde camiler restore edilecek!

Samsun'un Kavak ilçesi Gadullu Mahallesi'nde bulunan ve bir süre önce yanarak kullanılamaz hale gelen köy camisi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edilecek.

Fatih'te tarihi medrese ve camiler restore ediliyor!

İstanbul'un sınırlarını içine alan Fatih ilçesindeki 10 bin 400 tarihi eserden 300'ü, 2004 yılından 2015 yılının sonuna kadar, yaklaşık 150 milyon Türk Lirası harcanarak restore edildi.

Kocaeli'de tarihi camiler restore ediliyor!

Vakfılar Genel Müdürlüğü Kocaeli’de Hacı Ayvaz, Baç, Sarıkım ve Karabili camilerinin restorasyon çalışması için projeleri tamamladı ve ihale sürecine girdi.

Samsun'da tarihi camiler restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki turizm potansiyelini canlandırmak ve geliştirmek maksadıyla başlattığı çalışma kapsamında tarihî Gökgöl ve Ahşap Koşaca camilerini restore ettirecek.

Van'da bulunan tarihi camiler restore ediliyor!

Van Kalesi'nin güneyindeki eski Van şehrinde bulunan tarihi camiler, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ibadete kazandırılıyor...

Kırklareli Seyfioğlu Tabyası restore edilmeyi bekliyor!

Kırklarelinde, Balkan Savaşları sırasında savunma amaçlı yapılan ve kente gelen yabancılar tarafından ziyaret edilen birkaç tarihi eserden biri olan Seyfioğlu Tabyası restore edileceği günü bekliyor

Antalya Myra Antik Kenti'ndeki sütunlar restore ediliyor!

Likya Uygarlığının en büyük kentlerinden Demredeki Myra Antik Kentinde antik tiyatronun granit sütunları restore ediliyor. Uzunluğu 6 metre, ağırlığı ise 14 tonu bulan granit sütunlar, restorasyonlarının ardından yerlerine yerleştirilecek

Ankara Kalesi burcundaki Bursa Evi restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ankara Kalesi burcunda bulunan Bursa Evini restore edip, Ankarada yaşayan binlerce Bursalının hizmetine sunmak ve Bursanın Başkentteki gücüne güç katmak istiyoruz" dedi

konyadaki camiler restore mi ediliyor Haberi

konyadaki camiler restore mi ediliyor


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Konya’nın bin kişiye düşen cami rakamlarında Türkiye’de en fazla cami bulunan şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak Konya genelindeki tarihi eserler ile birlikte tarihi camilerin restorasyonu ve bakımı ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.


Tescilli yapıların restorasyonu konusunda büyük bir gayret içinde olduklarını dile getiren Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum ve kuruluşlarla tarihi mirasa sahip çıkmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.


Sultan Selim Camii başta olmak üzere çok sayıda cami, mescit, türbe, zaviye ve eski medresede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Kapu Camii ve Aziziye Camii ile birlikte Mevlana Türbesi civarındaki Hacıveyis ve Kışla Camilerinde, ayrıca Bulgur...