14 / 05 / 2024

kooperatif aidatı zamanaşımı

kooperatif aidatı zamanaşımı

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda uygulanacak kooperatif aidatı gecikme faizi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 23 ile belirleniyor. İşte 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu esasları...

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Tarım Kredi Kooperatif Markette fiyatlar indi: 1 lt Ayçiçek yağı 45,50 TL, Pirinç 29,90 TL, domates salçası 37,90 TL

Tarım Kredi Kooperatif Market 1-15 Haziran arasında geçerli olacak indirim listesini paylaştı. İşte Tarım Kredi Kooperatif Market bu ay indirime girecek ürünler...

5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununa kökten çözüm geliyor! TBMM’de kabul edildi!

Yedinci yargı paketi mecliste kabul edildi. Bundan sonra ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklara ara bulucu bakacak. Aynı zamanda, 5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununun çözümü de ara bulucunun önüne gelecek.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!

Kredi kartı aidatı ödeyenlere müjde. Ekstrenize yansıtılan kredi kartı aidatı iadesini hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Bu fırsatı kaçırmayın! Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Şubat ayını indirimle karşıladı! Bu indirimler yüz güldürdü

Kaliteyi ucuza almak isteyenlerin en büyük adresi olan  Tarım Kredi Kooperatif Marketleri yine ucuzluk yaparak gündeme geldi. Büyük indirimlerin yapıldığı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin fiyat listesinin merak edenler haberimize baksın.

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!

Tarım Kredi Kooperatif’ten bakkallara büyük destek geliyor. Tarım Kredi Kooperatif’e ait marketler, pek çok ürünün insanlara daha uygun şekilde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerin yanı sıra, bakkal projelerini de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Konut sitelerinde aidat krizi! Fahiş aidata karşı ne yapılabilir? Aidat önerileri 10 maddede tüm detaylarıyla!

Konut sitelerinde aidat krizi başladı. Peki fahiş aidata karşı ne yapılabilir? Aidat önerileri 10 maddede tüm detaylarıyla!

kooperatif aidatı zamanaşımı Haberi

kooperatif aidatı zamanaşımı

Kooperatif aidatı gecikme faizi!

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda uygulanacak kooperatif aidatı gecikme faizi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 23 ile belirleniyor.


"Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınabilir mi?" sorusunun yanıtı ise şu şekilde açıklanıyor:


1163 Sayılı Kooperatifler Kanununda, ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli (gecikme bedeli) yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunmamakla birlikte, kooperatif ortaklarının ödemelerini geciktirmeleri halinde Kooperatifler Kanununun 23. maddesi çerçevesinde genel kurulca kararlaştırılmak kaydıyla Borçlar Kanununa uygun olarak gecikme faizi alınması mümkün bulunmaktadır. 

Ayrıca, Konut Yapı Kooperatifi Örnek Anasözleşmesinin 23/6. maddesine göre, genel kurulun, ortaklardan tahsil edilecek taksit miktar ve ödeme şartları ile gecikme halinde uygulanacak esasları belirleme yetkisi bulunmaktadır. 

Genel kurulca, kooperatif amaçlarının gerçekleştirilmesi ve eşitlik ilkesi gözetilerek belirlenen ödenti, gecikme faizi vb. gibi parasal yükümlülüklerin, ortaklarca, yine...