18 / 05 / 2024

kooperatif ana sözleşmesini değiştirmek

kooperatif ana sözleşmesini değiştirmek

Kooperatifler tüm ortakların imzaladıkları bir ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif sözleşmesinin değiştirilmesi de yine tüm ortakların kararı ile mümkün olabiliyor. Peki, kooperatif ana sözleşmesini değiştirme kararı nasıl alınır?

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Pera GYO ana sözleşme tadili açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ana sözleşmesini yayınladı...

Avrasya GYO, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun İli Kıran Mahallesinde yer alan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesini 1 yıl uzattı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Avrasya GYO Şişli Metrocity kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Şişli Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta yer alan gayrimenkulü için kira sözleşmesini yeniledi. 

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin tadiline SPK'dan onay!

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin 4 üncü maddesinin tadiline ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı izin başvurusu onaylandı.

İş GYO kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek...

Vakıf GYO İzmir projesi yönetim sözleşmesini feshetti!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İzmir Projesi proje yönetim sözleşmesini Proplan Proje Yönetim ile imzalamıştı. Ancak proje yönetim işinin Vakıf GYO nezdinde yürütülmesine karar verilmesi sebebiyle sözleşme fesedildi...

kooperatif ana sözleşmesini değiştirmek Haberi

kooperatif ana sözleşmesini değiştirmek

Kooperatif ana sözleşmesinin değiştirilmesi!

Kooperatifler tüm ortakların imzaladıkları bir ana sözleşme ile kuruluyor. Söz konusu kooperatif sözleşmesinin değiştirilmesi de yine tüm ortakların kararı ile mümkün olabiliyor.


Kooperatiflerde karar almak için toplantı yapılıyor. Toplantı çağrısına ve ilana gündem yazılıyor. Anasözleşmenin değiştirilmesi bahis konusu ise, yapılacak ilanda değiştirilecek maddelerin numaralarının yazılması ile yetiniliyor.

Dörtten az olmamak üzere ortakların en az 1/10'u tarafından genel kurul toplantısından en az 20 gün önce yazılı olarak bildirilecek hususların gündeme konulması zorunludur.

Gümdemde olmayan hususlar gürüşülemez. Ancak, kooperatife kayıtlı ortakların en az 1/10'unun gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı teklifte bulunmaları halinde, hesap tetkik komisyonunun seçilmesi, bilanço incelemesinin ve ibranın geriye bırakılması, çıkan veya çıkarılan ortaklar hakkında karar alınması, genel kurulun yeni bir toplantıya çağrılması ve kanun, anasözleşme ve iyiniyet...