07 / 05 / 2024

Kooperatif davası

Kooperatif davası

İstanbul Arnavutköy'de yüzlerce kişinin mağdur olduğu yapı kooperatifi davasında mahkeme örnek bir karara imza attı. Tarafların iddialarını dinleyen mahkeme kooperatif kararlarının iptaline hükmetti. İşte ayrıntılar...

Kooperatif davasında örnek olacak karar!

İstanbul Arnavutköy'de yüzlerce kişinin mağdur olduğu yapı kooperatifi davasında mahkeme örnek bir karara imza attı. Tarafların iddialarını dinleyen mahkeme kooperatif kararlarının iptaline hükmetti. İşte ayrıntılar...

Kooperatif kararının iptali!

Kooperatif kararının iptali için dava açma süresi nedir? Kooperatif kararının iptali davası nasıl ve hangi durumlarda açılır? İşte Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Tamer Heper: Kooperatif aidatı kooperatif ortaklarının ödeyeceği paradır!

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan kooperatif ortağı olmadan da kooperatif ortaklık aidatı ödemek zorunlu mu sorusunu yanıtlıyor. İşte o soru ve Tamer Heper'in cevabı..

Önalım hakkı davası dilekçe!

Bir taşınmazın hissedarı, payını diğer paydaşlardan hariç üçüncü kişilere satarsa paydaşlara tanınan "öncelikle alım" hakkı olan önalım hakkı davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor..

Önalım davasının tarafları!

Paylı mülkiyetin satışında hak sahibinin açtığı önalım davasının tarafları kimlerdir? Önalım davası taraflarının yükümlülükleri nelerdir? Kimler önalım davasında davalı ya da davacı olamaz? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebili

Önalım davası nedir?

Medeni Kanun'da da yer alan önalım davası nedir? Önalım davası nasıl düzenleniyor? İnşai bir dava olan önalım davası hakkında merak ettiklerinizi haberimizin içinde detaylı olarak bulabilirsiniz..

Ege Koop kooperatif ortaklarına para iadesi yaptı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beş yıl önce tamamlanan kooperatif ortaklarına bir kez daha bin 500 lira ile 2 bin lira arasında değişen para iadesinde bulundu...

Tariş Pamuk Birliği'nin arazi davası Yargıtay'a taşınıyor!

Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tariş Pamuk Birliği ile İAOSB arasındaki arazi davasında, Tariş'in talebini reddetti. Tariş Pamuk Birliği, temyiz haklarını kullanmak için davayı Yargıtay'a taşıyacak..

İzale-i şuyu davası nedir?

Ortaklığın giderilmesi anlamına da gelen izale-i şuyu davası nedir? İzale-i şuyu davası nasıl açılır? İzale-i şuyu davası hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Şufa hakkı davası dilekçe örneği!

Şufa hakkı davası hakkında detaylı bilgiler ve şufa hakkı davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor. Şufa hakkı konusu hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyin..

Paydaşlığın giderilmesi davası dilekçe örneği!

Sulhen giderilemeyen paydaşlığın sona ermesinde paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Paydaşlığın giderilmesi davası konusu ve paydaşlığın giderilmesi davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor..

Zilyetliğin iadesi davası!

Zilyetlik davaları zilyetliğin iadesi davası ve tecavüzün önlenmesi davası olarak ikiye ayrılıyor. Peki zilyetliğin iadesi davası nedir? Konu hakkında detaylı bilgiye erişmek için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ege Plastik Çiğli'deki fabrikasının satış ihalesinin feshi davası açıldı!

Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan yazılı açıklamaya göre Ege Plastik İzmir Çiğli'deki fabrikasının satış ihalesinin feshi davası açıldı...

Kooperatif davası Haberi

Kooperatif davası

İstanbul Arnavutköy'de yüzlerce kişinin mağdur olduğu yapı kooperatifi davasında mahkeme örnek bir karara imza attı. 


Davacı site sakinleri, kooperatifin ortak sayısının bin 81 olmasına rağmen yönetimin 285 ortak gösterdiğini ve diğer ortaklar çağrılmadan alınan genel kurul kararları ile mağdur edildiklerini öne sürdü. Bu şekilde alınan kararların iptal edilmesini isteyen davacılar, kooperatifin bodrum katlarda ortak alan olarak görülen yerleri kaçak daire yapıp sattığını iddia etti. 


Davalı kooperatif de davacıların sonradan daire alan kişiler olduğunu ve aralarında ortaklık ilişkisi bulunmadığını savundu. 


Mahkeme de kooperatif kararlarının iptaline hükmetti. Davacılardan Bahri Mutlu, "Bizim gibi çok mağdur var ancak ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizim davamız herkese örnek olacak" dedi.


Fatih Ulaş /...