30 / 04 / 2024

Ege Koop kooperatif ortaklarına para iadesi yaptı!

 Ege Koop kooperatif ortaklarına para iadesi yaptı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beş yıl önce tamamlanan kooperatif ortaklarına bir kez daha bin 500 lira ile 2 bin lira arasında değişen para iadesinde bulundu...



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beş yıl önce tamamlanan kooperatif ortaklarına bir kez daha bin 500 lira ile 2 bin lira arasında değişen para iadesi yaptı. Türkiye'nin toplu konut markası Ege-Koop, kendisine duyulan güvenin boşa olmadığını bir kez daha gösterdi. Bugüne kadar hemen her proje sonrasında ortaklanna para iadesi yapan Ege-Koop bu defa da tam beş yıl önce tamamlanan Karşıyaka Körfez Evleri Projesi'ndeki kooperatif ortaklarma paralarını iade etti. Ortaklar, para iadesini 'bayram hediyesi' olarak nitelerken ismi  İzmir  Büyiikşehir Belediye Başkan adayı olarak da geçen EgeKoop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, "'Ege-Koop Karşıyaka Körfez Evleri projesinde beş kooperatifte yer alan toplam 532 ortağa ödeme yapılmıştır... Bu para bize emanetti, emaneti layıkıyla değerlendirdik, maliyet artışlarını yansıtmamak için kılı kırk yardık. Bu sayede elde ettiğimiz miktarı ortaklarımıza iade ediyoruz. Bu da şahsen benim için çok önemli bir anlayıştır. 

Çünkü genelde kooperatiflerde inşaatlar sekiz, on yıl da zar zor tamamlanırken mutlaka üzerine önemli miktarlarda da para talep edilir. Hatta ilgili kooperatif ortakları çeşitli sorunlar ve davalarla uğraşmak zorunda bırakılır" dedi. 


Önemli olan anlayış 


Ege-Koop'un Karşıyaka'nın Onur Mahallesi'nde inşa ettiği, muhteşem İzmir manzaralı Körfez Evleri Projesi ortaklarına para iadesi Genel Merkez'de gerçekleştirildi. Toplam 80 milyon liraya mal olan projede bugüne kadar ortağa para iadesi yapan Ege-Koop, aradan beş yıl geçmiş olmasına rağmen kooperatif ortaklarına da ödeme yaptı. 

Hemen hemen her proje sonrasında ortaklara 2 bin ile 17 bin lira arasmda ödemeler yaptıklarını kaydeden Aslan, "Ortaklarımız bize inandı, güvendi, yuva sahibi olabilmek için paralarını emanet etti. Biz de adeta kılı kırk yararak maliyet artışlarım yansıtmamaya, en uygun seviyede konutları tamamlamaya uğraştık. Lüks konutları piyasa fiyatlarının altında tamamladık. Altyapısını bitirdik, doğalgaz getirdik. Bunları yapmakla kalmadık. Şimdi de az ya da çok demeden artırdığımız bu paraları ortaklarımıza iade ettik. Bin 500 lira ile 2 bin lira arasmda para iade ettik. 

Belki de kendileri bile unutmuştu bunu. Aradan beş yıl geçti. İnşaat sektöründe kimse aradan beş yıl geçtikten sonra gelin size para vereyim demez. Türkiye'de bu duyarlılığı, bu hassasiyeti özellikle de kooperatifçilik alanında görmek neredeyse imkansızdır. Ege-Koop işte bu yüzden farklı, bu yüzden yüksek güvenirliliğe sahip. Biz inşaat şirketi değil halk kuruluşuyuz. Biz EgeKoop'uz" dedi. 


Aslan'a güvenimiz sonsuz 


Öte yandan çeklerini Aslan'dan teslim alan ortaklar ise, Ege-Koop'a övgüler yağdırdı. Ege-Koop'un bugüne kadar verdiği sözleri fazlasıyla yerine getirdiğini, projenin dışında da birçok katkı sunduğunu ifade eden ortaklar, "Açıkçası bu para iadesi hepimiz için bayram hediyesi oldu. 'Güven kolay inşa edilmez' sloganını ne kadar çok hak ettiğini gösterdi bizlere Ege-Koop ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan. Proje o kadar güzel ki, kendi aramızda slogan bile geliştirdik. 'Ege-Koop Karşıyaka Körfez Evleri anlatılmaz, yaşanır' diyoruz. Başta Sayın Hüseyin Aslan olmak üzere emeği geçen herkese minnet 

borçluyuz" dediler. 



Yenigün (İzmir)


Geri Dön