27 / 07 / 2024

kooperatif hesabı

kooperatif hesabı

Kooperatif hesapları kapsamında anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor...

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Küresel ayçiçek yağı piyasasında yüzde 30 düşen fiyatlara rağmen Türkiye'de satılan ayçiçek yağlarına indrim beklenirken Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nden zam haberi geldi. Market yeni fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yapı kooperatifçiliğine yeni kredi imkanları sunulacak!

TOKİ’nin yeni vizyonuna göre, sosyal yatırımlar artırarak insan dostu şehir anlayışı hayata geçirilecek. Dar gelirliler için özel konutlar üretilecek. Yapı kooperatifçiliği desteklenerek, yeni kredi imkânlarının önü açılacak.

Veraset ve intikal vergisi hesabı!

Veraset ve intikal vergisi taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset ve intikal vergisi hesabı..

Kira başkasının hesabına yatarsa ne olur?

Taşınmazını kiraya veren mal sahipleri kira gelirlerini kendi hesabına değil, eşinin ve çocuğunun hesabına yatırılmasını isteyebiliyor. Peki, kira başkasının hesabına yatarsa ne olur? İşte yanıtı..

Metrekare hesabında standart şart!

Gayrimenkul sektöründeki metrekare hesabı tartışması son dönemde gündemi yoğun şekilde meşgul ediyor. Satışta kullanılan metrekare kiralamada kullanılan ile aynı olmayabildiğinden satış ve kiralamalarda sorun yaşanıyor.

Kooperatif yatırımları hukuki açıdan ne kadar güvenilir?

Avukat Kadir Kurtuluş’a kooperatif yatırımlarının hukuki açıdan ne kadar güvenilir olup olmadığını sorduk. Kadir Kurtuluş ‘’ Kooperatifler konusunda çok dikkatli olun giriş kolay, çıkış zor’’ yorumunda bulundu.

DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, ibadet yeri gibi alanlar DOP uygulaması ile sağlanabiliyor. Peki, DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenleme ortaklık payı, vatandaşların ulaşım, dinlenme, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak için uygun görülen yerler kamu yetkisi kullanılarak, özel mülkiyet sahiplerinden alınabiliyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Konutlarda net alan hesabı!

Konut büyüklükleri iki farklı şekilde hesaplanıyor. Bunlar net alan hesabı ve brüt alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net alan hesabı nasıl yapılır?

Mehmet Şimşek: Merkez Bankamız hesabını iyi yapmıştır!

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine ilişkin, "Merkez Bankamız eminim hesabını iyi yapmıştır. Yıl için petrol fiyatlarını öngörmek zor ama şu seviyelerde kalırsa Merkez Bankamızın hedefleri rahat şekilde erişilebilir görülüyor" dedi.

Hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı? İşte yanıtı..

Büyük Anayurt Kooperatif satış ofisi!

Büyük Anayurt Kooperatif projesi Arma Yapı tarafından Kayseri' de hayata geçiriliyor. Projede toplam 990 adet konut yer alıyor. Büyük Anayurt Kooperatif satış ofisi adres bilgileri haberimizde yera alıyor.

kooperatif hesabı Haberi

kooperatif hesabı

Kooperatif hesapları!

Kooperatif hesapları, Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor. 

Gelir gider farkının ortaklar arasında bölüşülmesi öngörülmüş ise bu bölünme ortakların muameleleri oranında yapılır. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Gelir-gider farkının en az % 50'si ortaklara dağıtıldıktan sonra, ortakların sermaye paylarına genel kurul kararı ile Devlet Tahvillerine verilen en yüksek faiz haddini geçmemek üzere faiz ödenebileceği anasözleşme ile hükme bağlanabilir. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Ortak dışı işlemlerden elde edilen hasılanın ortaklara sermaye payları oranında dağıtılabileceği anasözleşmede hükme bağlanabilir. Dağıtılmadığı takdirde, bunlar kooperatifin gelişmesine yarayacak işlerde kullanılmak üzere özel bir fonda toplanır. 

Bir yıllık faaliyet neticeleri menfi olduğu takdirde açık,...