19 / 05 / 2024

kooperatif istatistikleri nelerdir

kooperatif istatistikleri nelerdir

Kooperatif istatistik bilgilerine göre en çok İstanbul'da kooperatif bulunurken buna karşın en az kooperatif Kocaeli'de kooperatif bulunuyor. İşte Yapı Kooperatifleri Portalı' nda açıklanan kooperatif istatistikleri....

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar!

Kooperatif Genel kurulu olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kurulun idaresi, ortaklar veya seçilen başkan ve üyeler tarafından sağlanır. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar nelerdir?

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

Kooperatif denetimini kim yapar?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Peki, kooperatif denetimini kim yapar? Kooperatif denetçisi olarak seçilecek kişilerde aranan özellikler nelerdir? İşte kooperatif denetçileri..

Kooperatif için gerekli evraklar!

Kooperatif kurma süreci ve kooperatif üyelerinin hak ve sorumlulukları 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif için gerekli evraklar nelerdir? Kooperatif ana sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı..

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabilen değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatifler ne zaman dağılır? Kanun gereğince kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

En az 7 ortak ile ve tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kooperatif kurulabiliyor. Peki, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2014!

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, Kooperatif kuruluş işlemleri 2014 nelerdir? İşte yanıtı..

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

TOKİ kooperatif kredisi nedir?

14 Haziran 1997 tarihinde 23019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği'ne göre kooperatif şirketlerine verilen TOKİ kooperatif kredisi nedir? Kredi şartları nelerdir?

Kooperatif ortaklık mevzuatı!

Kooperatif ortaklık sıfatının kazanılması ve kaybedilmesi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında İkinci Bölüm'de yer alıyor. Kanuna göre kooperatif ortaklığa girme şartları nelerdir? İşte kooperatif ortaklık mevzuatı...

kooperatif istatistikleri nelerdir Haberi

kooperatif istatistikleri nelerdir

Kooperatif istatistikleri!

Kooperatif istatistikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Kooperatifleri Portalında açıklanıyor. Kooperatif istatistik bilgilerine göre en çok İstanbul'da kooperatif bulunurken buna karşın en az kooperatif Kocaeli'de kooperatif bulunuyor.


En çok kooperatif bulunan iller:

Ankara : 12,518

İstanbul: 10,753

İzmir: 5,487

Konya: 4,233

Antalya: 3,887

Bursa: 3,268

Adana: 2,453

Balıkesir: 2,361

Aydın: 2,313

Kocaeli: 2,239



Hukuki durumlarına göre kooperatifler:

Faal: 13,724

Resen Terkin: 1,454

Kuruluş İzni verilen: 288

Tasfiye: 20,242

Münfesih: 15,743

Madde Değişikliği: 87

Terkin: 32,063

İntibak etti: 1,817

İflas: 16



Kooperatiflerin türlerine göre dağılımları:

Küçük Sanayi sitesi yapı kooperatifi: 1,418

Yapı kooperatifleri birliği: 414

Yapı kooperatifleri merkez birliği: 3

Konut Yapı Kooğeratifi: 81,013

Küçük sanayi sitesi yapı kooperatifleri birliği: 5

Toplu işyeri yapı kooperatifi: 2,547

Toplu işyeri yapı kooperatifleri birliği: 7