26 / 05 / 2024

kooperatif konut teslimlerinde kdv

kooperatif konut teslimlerinde kdv

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?

CHP'li Müzeyyen Şevkin sordu: Kaç konut teslim edilecek? Murat Kurum 653 bin, Bakan Özhaseki 75 bin dedi! Hangisi doğru?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında depremden sonra ağır ve orta hasarlı yapıların yıkımı ile konut teslimlerinde tam bir kaos ve çelişki yaşandığını dile getirdi. 

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

İzmir'de Halk Konut için 7 kooperatifle imzalar atıldı! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de hayata geçirdiği Halk Konut projesi çerçevesinde 7 kooperatif ile protokole imza atıldı. İşte Halk Konut ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de start verdiği kooperatifçilik modeli yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...

Konut teslimlerinde süre uzuyor! Ev alacaklar dikkat!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle beraber ön ödemeli konut satışlarıyla ilgili dikkat çeken ve oldukça önemli düzenlemeler hayata geçiriliyor. 

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, yeni nesil kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de konut geliştireceklerini belirtti. 

Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için kooperatif mi kuruldu?

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için bir kooperatif açtı, kooperatifin kuruş bilgisinde "Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı" deniyor...

Yüksek faiz konut almaya engel değil!

Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Kooperatif Başkanı Emekli Vali Yardımcısı Turan Eren yüksek faizlerin konut almaya engel olmadığını, projelerde uygun ödeme seçenekleriyle alıcılara kolaylık sağlandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta emeklilere özel konut müjdesi!

Kahramanmaraş Milletvekili ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, “Emeklilere kooperatif kurarak konut sahibi yapacağım'' diye konuştu.

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi bugün itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı da konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

kooperatif konut teslimlerinde kdv Haberi

kooperatif konut teslimlerinde kdv

Kooperatif teslimlerinde KDV!

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve/veya 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor.


Bu taşınmaz mallarının teslimi sürecinde KDV vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?


Konut Yapı Kooperatiflerinin Üyelerine Konut Tesliminde KDV

5904 sayılı Kanun 13 üncü maddesinin (b) bendi ile KDV Kanununun 17/4-k maddesinde yer alan ‘‘konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimleri'' ibaresi madde metninden çıkarılmış; 5904 sayılı Kanunun 16 ncı maddesiyle KDV Kanununa eklenen geçici 28 inci maddede de, ‘‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerince, üyelerine yapılan konut teslimleri KDV'den müstesnadır." hükmüne yer verilmiştir.


Konuya ilişkin olarak 113 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin 4 üncü bölümünde gerekli...