06 / 05 / 2024

kooperatif kurmak ne kadara mal olur

kooperatif kurmak ne kadara mal olur

Kooperatif kurmak için neler gerekli? Kooperatif kurmak kaça mal olur? Kooperatif kurulurken nelerin yapılması gerektiği Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte kooperatif kurmak için gerekli belgeler...

18-28 yaş arasındaki gençlere destek müjdesi! Genç Girişimci Desteği ne kadar? Hemen başvuru şartlarına bakın! 

Kendi işini kurmak ve gelirini ticaretten elde etmek isteyen gençler için Genç Girişimci Desteği veriliyor. Peki Genç Girişimci Desteği nasıl alınır? Genç Girişimci Desteği ne kadar? 

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimler ne zaman başlıyor? Tarım Kredi Kooperatif indirimi başladı mı?

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimlerin ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!

Tarım Kredi Kooperatif aktüel ürünler kataloğunda müthiş fiyatlar! Sakın kaçırmayın! İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif marketin haftalık aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki Tarım Kredi Kooperatifi'nde hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne oldu? İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatif Market'in fırsat ürünlerinin kataloğu yayımlandı! İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketin haftanın fırsat ürünlerinin kataloğunu yayımladı. Peki, bu hafta hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu? İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Hava Kent Yapı Kooperatifi'nden 4 bin konutluk proje!

Hesaplı konut üretmenin yöntemlerinden bir tanesi olarak kooperatif sistemi öne çıkıyor .Yeni dönemde kimi yasal düzenlemelerle sağlıklı bir yapıya kavuşturulan sistem üzerinden ilerleyen oluşumlar var. 

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

kooperatif kurmak ne kadara mal olur Haberi

kooperatif kurmak ne kadara mal olur

Kooperatif kurmak için gerekli belgeler!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle korumak amacıyla gerçek ve kamu tüzel kişileri tarafından kurulan teşekküllere kooperatif deniyor. Peki kooperatif kurmak için neler gerekli? Kooperatif kurmak kaça mal olur?


Kooperatif kurmak için zorunlu hükümler, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 4'te şu şekilde sıralanıyor:

Madde 4:

- Kooperatifin adı ve merkezi,

- Kooperatifin amacı ve çalışma konuları,

- Ortaklık sıfatını kazandıran ve kaybettiren hâl ve şartlar,

- Ortakların pay tutarı ve kooperatif sermayesinin ödenme şekli, nakdi sermayeninen az ¼’ nün peşin ödenmesi, ortakların aynı sermayeyi koyup koymayacakları,

- Kooperatiflerin yükümlerinden dolayı ortakların sorumluluk durumu ve derecesi,

- Kooperatifin yönetim ve denetim organlarının görev ve yetki ve sorumluluklarıve seçim tarzları,

-...