18 / 05 / 2024

kooperatif proje tutarı azami sınırı

kooperatif proje tutarı azami sınırı

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği esaslarına göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı ne kadardır? İşte Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği hükümleri...

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Türk müteahhitler ilk 8 ayda 162 yeni proje sözleşmesi imzaladı: Üstlenilen iş tutarı 11 milyar dolar! 

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, Ocak-Ağustos döneminde üstlenilen işlerin tutarı 11 milyar dolar oldu. Bu gelişmenin ardından yılın sonunda, önceki yılın seviyesi olan 19 milyar dolara ulaşma olasılığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Müteahhitler 2023'ün ilk 2 ayında yurt dışından 2 milyar dolarlık iş aldı!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün, 2023 yılının ilk 2 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

Sur Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

Sur Yapı, Antalya'da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor. Bunun yanı sıra, Sur Yapı, İstanbul'da da 3 yeni proje hayata geçirecek...

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

kooperatif proje tutarı azami sınırı Haberi

kooperatif proje tutarı azami sınırı

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflere yapılacak hibe desteği ile ilgili esaslar Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı 200.000 TL'yi geçemiyor.


Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği tutarı..

MADDE 10 – (1) Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı;


a) Kooperatiflerin mal alımlarında 200.000 Türk Lirasını,


b) Hizmet alımlarında 30.000 Türk Lirasını,


c) Nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 30.000 TL’yi, iki personel için toplam 60.000 TL’yi,


geçemez.


(2) Kooperatiflerin desteklenmesine karar verilen mal ve hizmet alımlarında hibeye esas proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde % 75’i, diğer bölgelerde % 50’si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise % 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir....