05 / 05 / 2024

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği esaslarına göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı ne kadardır? İşte Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği hükümleri...



Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflere yapılacak hibe desteği ile ilgili esaslar Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı 200.000 TL'yi geçemiyor.


Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği tutarı..

MADDE 10 – (1) Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı;


a) Kooperatiflerin mal alımlarında 200.000 Türk Lirasını,


b) Hizmet alımlarında 30.000 Türk Lirasını,


c) Nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 30.000 TL’yi, iki personel için toplam 60.000 TL’yi,


geçemez.


(2) Kooperatiflerin desteklenmesine karar verilen mal ve hizmet alımlarında hibeye esas proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde % 75’i, diğer bölgelerde % 50’si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise % 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir. Hibeye esas proje tutarının kalan kısmı proje yürütücüsü kooperatifçe karşılanır.


(3) Nitelikli personel istihdamının hibeye esas proje tutarının azami sınırının % 100’üne kadar olan kısmı Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir. Nitelikli personel istihdam desteğinin azami süresi bir yıldır. Nitelikli personel istihdam desteği Merkez Proje Komisyonu kararı ile kooperatifin yeni istihdam edeceği en fazla iki personel için verilir. Hibe desteği ödemesi, nitelikli personel istihdamının gerçekleştiği bir yılın sonunda kooperatifin hesabına aktarılır.


(4) Kooperatifin sunduğu proje bedeli, hibeye esas proje tutarının azami sınırının altında ise, kooperatifin sunduğu proje bedeli hibeye esas proje tutarının azami sınırı olarak kabul edilir ve verilebilecek hibe desteği tutarı, kooperatifin sunduğu proje bedeline Merkez Proje Komisyonunca kararlaştırılan hibe destek oranı uygulanarak bulunur.


(5) Kooperatifin sunduğu proje bedelinin, hibeye esas proje tutarının azami sınırı ile aynı olması veya üstünde olması durumunda verilebilecek hibe desteği tutarı, hibeye esas proje tutarının azami sınırına Merkez Proje Komisyonunca kararlaştırılan hibe destek oranı uygulanarak bulunur.


(6) Kooperatifin sunduğu proje bedelinin, hibeye esas proje tutarı azami sınırını aşması durumunda, aşan tutar ve hibeye esas proje tutarının hibe olarak karşılanmayan kısmı kooperatifçe karşılanır.


(7) Hibeye esas proje tutarları hesaplanmasında; her türlü vergi ve sigorta giderleri, asgari geçim indirimi ve harçlar dahil değildir.



Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği!



Geri Dön