18 / 05 / 2024

kooperatif hibe

kooperatif hibe

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği esaslarına göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı ne kadardır? İşte Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği hükümleri...

Kooperatif konut satışlarında dikkat edilmesi gerekenler!

Kooperatif üyeleri farklı gerekçelerle kooperatif hisselerini ya da evlerini satabiliyorlar. Böyle bir durumda da sürprizle karşılaşabiliyorlar. Söz konusu sürprizler vergiyle ilgili olanlar...

Ankara Yeşil Vadi projesine hibe desteği verilecek!

Ankaralı işadamı Barış Aydın, yapımı için 70 dönümlük arazisini verdiği Yeşil Vadi Projesi için 1 milyon TL hibe desteği sağlayacağının sözünü verdi.

Rücu şartlı hibe nedir?

Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Hibe işlemi rücu şartı ile de yapılabilir. Peki, rücu şartlı hibe nedir?

Hibe tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkul tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın gerçekleşebiliyor. Peki, hibe tapu işlemleri 2015 nelerdir?

Konut hibe vergisi nedir?

Hibe, tapuda bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Peki, konut hibe vergisi nedir? Konut hibe vergisi ne kadar?

Konut hibe harcı 2015!

Tapu dairesinde taşınmaz malların devri için yapılan işlemlerden biri de hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut nasıl hibe edilir? Konut hibe harcı 2015 ne kadar?

Hibe tapu masrafları ne kadar?

Taşınmaz mal devir seçeneklerinden biri de hibe olarak karşımıza çıkıyor. Hibe, bedelsiz devir işlemleri oluyor. Peki, hibe tapu masrafları ne kadar? İşte hibe masrafları 2015..

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Ev hibe edilir mi?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor. Peki, ev hibe edilir mi? Hibe işlemleri nasıl yapılır?

Ankara'daki Yeşil Vadi Projesine 1 milyon TL hibe desteği!

Ankaralı işadamı Barış Aydın, yapımı için 70 dönümlük arazisini verdiği Yeşil Vadi Projesi için 1 milyon TL hibe desteği sağlayacağının sözünü verdi.

Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış - hibe deniyor. Peki, hibe harcı ne kadar? Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Karacadağ Kalkınma Ajansı 84 projeye hibe desteği sağlayacak!

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda, ayrıca, 2015 yılında mali destek (hibe) verilecek projeler belirlendi.

Rum Kooperatif Merkez Bankası 33 milyon Euro'luk gayrimenkullerini satıyor!

Rum Kooperatif Merkez Bankası’nın, tarihinde ilk kez, 33 milyon Euro değerindeki taşınmazını satışa çıkardığı bildirildi.

kooperatif hibe Haberi

kooperatif hibe

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflere yapılacak hibe desteği ile ilgili esaslar Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı 200.000 TL'yi geçemiyor.


Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği tutarı..

MADDE 10 – (1) Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı;


a) Kooperatiflerin mal alımlarında 200.000 Türk Lirasını,


b) Hizmet alımlarında 30.000 Türk Lirasını,


c) Nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 30.000 TL’yi, iki personel için toplam 60.000 TL’yi,


geçemez.


(2) Kooperatiflerin desteklenmesine karar verilen mal ve hizmet alımlarında hibeye esas proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde % 75’i, diğer bölgelerde % 50’si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise % 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir....