18 / 05 / 2024

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği esaslarına göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı ne kadardır? İşte Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği hükümleri...

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Kırsal kalkınma projelerine verilecek hibe desteği resmen açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 695 projeye 205 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu! İşte tüm detaylar...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi 2020'de!

Bakanlık 2020’de havayolu, demiryolu ve suyolu altyapı yatırımları için 8.4 milyar TL ödenek ayırdı. Altyapı projelerinde aslan pay ise, “demiryolu” projelerine verilecek...

Bisiklet ve yürüyüş yolu projelerine finansal destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Çevre Dostu Sokak ve Gürültü Bariyeri Projelerine finansal destek verilecek..

Zonguldak İstasyon'da C tipi mesire yeri 29 yıllığına kiraya verilecek!

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü 'nden Zonguldak Çaycuma 'da İstasyon mevkii - 206 No 'lu bölme 29 yıllığına kiraya verilecek.

2015 İTO ödülleri yarın verilecek!

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'dan yapılan açıklamaya göre, İTO Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla verilecek.

Soma maden şehitlerinin ailelelerine 2'şer daire verilecek!

Madenci şehitleri için Soma'da 602 konut inşaatı için düğmeye basıldı. Her şehit ailesine 2'şer daire verilecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun temeli atıldı, yapımına başlandı.

Nurettin Canikli: Esenler’de daha çok AVM’ye izin verilecek!

AVM’lerle ilgili yeni kriterler arasında ‘tüketim talebinin’ de yer alacağını açıklayan Gümrük Bakanı Canikli, “Zengin daha az harcar. O nedenle Nişantaşı’nda değil de daha çok Esenler’de AVM’ye izin verilecek” dedi.

Aydın Bozdoğan'da 4 su kaynağı 3 yıl kiraya verilecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Aydın'ın Madran Dağı Etekleri'nde bulunan 4 su kaynağı 11 milyon 736 bin 690,05 TL'ye 3 yıl kiraya verilecek.

Dursunbey’de yeni stada İlkay Gündoğan'ın adı verilecek!

Balıkesir Dursunbey’e Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni stada ismi verilecek olan Borussia Dortmund’un ünlü futbolcusu İlkay Gündoğan’ın babası İrfan Gündoğan stadı inceledi.

Bayraklı'da parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " İmar planlarını küçük küçük parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek noktaya getiriyoruz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Kooperatiflerin ortak sayısı en az kaç olmalı?

Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteber oluyor. Peki, kooperatiflerin ortak sayıs

Konut edinme kredisine 400 puan faiz desteği verilecek!

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek.

Kentsel dönüşüme puan desteği verilecek!

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek.

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği Haberi

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği

Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği!

Kooperatiflere yapılacak hibe desteği ile ilgili esaslar Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı 200.000 TL'yi geçemiyor.


Kooperatiflerin projelerine verilecek hibe desteği tutarı..

MADDE 10 – (1) Kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı;


a) Kooperatiflerin mal alımlarında 200.000 Türk Lirasını,


b) Hizmet alımlarında 30.000 Türk Lirasını,


c) Nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 30.000 TL’yi, iki personel için toplam 60.000 TL’yi,


geçemez.


(2) Kooperatiflerin desteklenmesine karar verilen mal ve hizmet alımlarında hibeye esas proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde % 75’i, diğer bölgelerde % 50’si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise % 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir....