14 / 05 / 2024

kooperatif üyesinin ortaklıktan çıkarılması

kooperatif üyesinin ortaklıktan çıkarılması

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır? Hangi durumlarda ortaklığa son verilir?

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Kooperatifler site gibi yönetilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz birden fazla parsel üzerine kurulu 147 evli kooperatif. Bir kısım ortaklar dairelerini sattı, satın alanlar kooperatife ortak olmadı, bir kısım ortaklıktan ayrıldı. Bu durumda site yönetimi mümkün mü? Paraların harcama tarzı suç oluşturmaz mı? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Elio Sedef satıldı!

Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz yaklaşık 1.5 yıl önce vefat etti. Bu mekanın kurucularından olan küçük kardeşi Hasan Yılmaz da Para’da yer alan habere göre; geçen hafta hisseleri satarak ortaklıktan ayrılmış...

Ziylan, Reno hisselerini satıyor!

Ziylan Grubu bu stratejik ortaklıktan ayrılma kararı almış. Şu anda elindeki yüzde 20 hisseyi satmak için başka bir stratejik sektör yatırımcısı ile görüşüyormuş. ..

Deniz GYO ayrılma hakkı kullanım fiyatı 3,2296 TL!

Deniz GYO 1 TL nominal değerli beher pay için 3,2296 TL fiyat üzerinden ortaklığa satarak ortaklıktan ayrılma hakkı tanınmasına karar verildi.

Aydınlı Grup, Vadistanbul ortaklığından çıkarıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın sahibi olduğu Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinde ortaklıktan çıkarıldı.

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır? Hangi durumlarda ortaklığa son verilir?

Kooperatif ortaklığının sona ermesi!

Yapı kooperatiflerinde ortakların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kooperatif üyeliğinden çıkmak, ortakların hakları arasında yer alıyor. Peki, kooperatif ortaklığının sona ermesi için ne yapılır? Ortaklık nasıl sona erer?

kooperatif üyesinin ortaklıktan çıkarılması Haberi

kooperatif üyesinin ortaklıktan çıkarılması

Kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar.


Yönetim Kurulu; ortaklar ile ortak olmak için müracat edenlerin anasözleşmede gösterilen ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadıklarını araştır, akabinde ortak olarak kaydedilir. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?


Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilir. Ortaklar anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılamazlar.

Ortaklıktan çıkarılmaya yönetim kurulunun teklifi ile genel kurulca karar verilir. Anasözleşme,çıkarılanın genel kurula başvurma hakkı saklı kalmak üzere, bu hususta yönetim kurulunu da yetkili kılabilir.

Çıkarılma kararı gerekçeli olarak tutanağa geçirileceği gibi, ortaklar defterine de yazılır. Kararın onaylı örneği,çıkarılan ortağa tebliğ...