06 / 05 / 2024

Kooperatife borçlanmak

Kooperatife borçlanmak

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı sorusuna yanıt verdi..

EYT'de kritik sorunun yanıtı! Primi eksik olanlar ne yapacak?

Yaş şartının tamamen kalkması durumunda en önemli konu eksik prim günlerinin tamamlanması olacak. EYT ile emeklilik için 60 güne ihtiyaç varsa doğum izni süresinin 2 ayını borçlanmak yeterli... İşte milyonları yakından ilgilendiren son dakika EYT haberinin detayları...

Yerel yönetimler gayrimenkul satarak gelirini artıracak!

Balıkesir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, yerel yönetimlerin yüksek faizlerle borçlanmak yerine gayrimenkul satarak, kendi kaynaklarını kullanarak likidite sağlayabileceğini açıkladı.

Kira sertifikası yatırımın yeni adresi oldu!

Borçlanmak isteyen firmalar ve tasarruflarına adres arayanlar için sukuk (kira sertifikası) cazip bir alternatif oldu. Faize duyarlı kesimler için çıkarılan sukuk’lara bugün her kesim ilgi gösteriyor...

Konutta 20 vade neden sevindirdi!

Borçlanmak, uzun yıllar borç ödemek elbette ki sıkıntılı bir konu. Ancak günümüz koşulları ev gibi yüklü yatırımların pek çok gelir grubu için peşin alınmasını zorlaştırıyor. Türkiye'de alımların önemli bir bölümü senetle ya da krediyle gerçekleşiyor.

Gayrimenkul yatırımcısı borçlanmak istemiyor!

Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. İşte değerlendirme...

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı sorusuna yanıt verdi..

Kadir Dal: Otoparklara karşı değiliz, borçlanmaya karşıyız!

Isparta Belediye Meclisi şubat ayı 2 oturumu dün gerçekleşti. AK Partili Kadir Dal, " Belediye olarak IMF’den borç alma şansımız yok, borçlanacaksak zaten İller Bankası’ndan borçlanmak mecburiyetindeyiz’’ dedi.

Kooperatife üye olurken dikkat edilecekler!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ayrıca ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatife üye olurken dikkat edilecekler nelerdir?

Emlak vergisi borç yapılandırma 2014!

Eylül ayında yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Bu af kapsamına emlak vergisi de alındı. İşte emlak vergisi borç yapılandırma 2014 şartları..

Bendevi Palandöken: Elektrik ve doğalgaz borçları yapılandırılmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni çıkarılan torba yasada elektrik ve doğalgaz borçları dahil olmadığı için esnaf ve sanatkarlardan yoğun talep geldiğini açıkladı...

Niğde- Bor Yolu trafiğe açıldı!

Niğde-Bor Yolunun Üniversite kavşağı ile TOKİ kavşağı arasındaki 4 kilometrelik kesimi tamamlanarak trafiğe açıldı. Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, yeni açılan yolun Niğde halkına hayırlı olmasını diledi...

Çinliler Bor'a 200 fabrika kuracaktı!

Çinliler Bor'a 200 fabrika kuracaktı. 2012 yılında Niğde'nin 'dev projesi' olarak lanse edilen Türk-Çin Endüstriyel Parkı projesinin 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu.İş çevreleri ise projenin bitiminin 2018 yılına sarktığını ifade ediyor.

Belediye borçlarının yeniden yapılandırılması!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun esaslarına göre yapılandırılabilecek vergi borçları arasında belediye borçları da yer alıyor. Peki borç nasıl yapılandırılır? İşte belediye borçlarının yeniden yapılandırılması esasları..

Kooperatife borçlanmak Haberi

Kooperatife borçlanmak

2013'te kat irtifak tapusu ile vatandaştan daire satın aldım. Vatandaş kooperatif üyesiymiş ve bana "Satış tarihine kadar kooperatife borcu yoktur" diye bir yazı aldı. Kooperatife karşı bu durumda benim sorumluluğum nedir? Kooperatiften çıkma diye bir şey var mıdır? • G.Y. 


Aslında size yardımcı olmamam lazım. Sebebi şu: Bu konuya benzer olaylara zaman zaman yanıt verdim, demek ki benim köşemi devamlı takip etmiyorsunuz. Ben köşemi devamlı takip etmeyenlere yanıt vermiyorum. Zaten aklıma taktım bundan sonra periyodik olarak test yapacağım, testte kazananlara yanıt vereceğim, kazanamayanlara yanıt yok. Anladınız tabii şakaydı, arada bir de böyle soğuk şakalar yapıyorum alışın artık! Yanıtıma tersten başlayayım. Kooperatife borçlanmak için kooperatif ortağı olmak şart. Kooperatif ortağı olmak için de kooperatiften talepte bulunmak ve yönetim kurulunun da talebi...