27 / 04 / 2024

kooperatife ortak olmak

kooperatife ortak olmak

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ayrıca ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatife üye olurken dikkat edilecekler nelerdir?

Kooperatif ortaklığına girme şartları!

Kooperatif ortaklığına girme şartları ve kooperatif ortaklığının sona ermesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışından çekiliyor!

İstanbul’daki üçüncü köprü projesinde ortak olmak için görüşmeleri sürdüren bir grup Çinli yatırımcı, konsorsiyumdan çekilmek istediğini dile getirdi.

Matild Manukyan'ın mirasında 36 akrabası hak sahibi çıktı!

Eski vergi rekortmeni, genelev kraliçesi Matild Manukyan'ın mirasına ortak olmak isteyen 36 akrabasının avukatı Oktay Köse, 36 kişinin mirasta hak sahibi olduğunu kanıtladı.

Matild Manukyan’ın mirasında 37 kişiye kötü haber!

Merhum Matild Manukyan’ın milyonlarca TL'lik mirasına ortak olmak için 37 kişinin açtığı dava reddedildi.

Kooperatifler site gibi yönetilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz birden fazla parsel üzerine kurulu 147 evli kooperatif. Bir kısım ortaklar dairelerini sattı, satın alanlar kooperatife ortak olmadı, bir kısım ortaklıktan ayrıldı. Bu durumda site yönetimi mümkün mü? Paraların harcama tarzı suç oluşturmaz mı? sorusunu yanıtladı.

Matild Manukyan’ın miras kavgası bitmiyor! İşte okuması bile yoran miras!

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak amacıyla Kerope Çilingir’e dava açan toplam 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu.

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi fırsatı!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini paylaşarak ödemek ve böylelikle daha düşük maliyetlerle ev sahibi olmak isteyen müşterilerine ortak konut kredisi fırsatı sunuyor.

Tekfen Holding’den Azerbaycan’da 100 milyon dolarlık satın alma!

Tekfen Holding iştirakleri arasında yer alan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’ye yüzde 10 hisseyle ortak olmak üzere, Bakü’da sözleşme imzaladı.

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

DASK mı, konut mu, ortak alan sigortası mı?

Sigorta sektörü şimdi de konut sahiplerine yönelik ortak alan sigortası çıkardı. Bu sigorta konutlardaki ortak alanların başta deprem olmak üzere doğal afetler, yangın, hırsızlık, yaralanma gibi risklerini güvence altına alıyor...

THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor!

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’nın yüzde 40 hissesini almak için harekete geçti. Sabiha Gökçen’i satın alan THY, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'na da ortak olmak istiyor.

Birevim, Sıra Tespitli Yöntem ile ev sahibi yapıyor!

‘Bir evim olsun’ diyen milyonlarca insanın hayatına dokunmak ve mutluluklarına ortak olmak için yola çıkan Birevim, sektöre kazandırdığı birbirinden farklı yöntemlerle müşterilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

Birevim'in PR ajansı Brandworks oldu!

Brandworks, ‘Bir evim olsun’ diyen milyonlarca insanın hayatına dokunmak ve mutluluklarına ortak olmak için yola çıkan Birevim’in kurumsal iletişim ve medya ilişkileri yönetimini üstlendi.

kooperatife ortak olmak Haberi

kooperatife ortak olmak

Kooperatife üye olurken dikkat edilecekler!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar, kooperatif olarak nitelendiriliyor.


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ayrıca ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatife üye olurken dikkat edilecekler nelerdir?


Kooperatife ortak olurken dikkat edilecek hususlar..

- Kooperatifin bölgesel bir üst birliğe üye olup olmadığına bakılmalı. 


- Kooperatif arsasının kooperatif adına tapulu ya da tahsis belgeli olup olmadığına bakmalı.


- Kooperatife ait arsanın imar durumunu incelenmeli, imarı yoksa üye olunmamalı.


Kooperatife ortak olduktan sonra dikkat edilecek hususlar..

- Bir kooperatife üye olduktan...