15 / 05 / 2024

Kooperatifler yasası

Kooperatifler yasası

Kooperatifler ve üst kuruluşları yönetim kurulu üyelerinin genel kurul toplantılarına sunacakları yönetim kurulu yıllık çalışma raporunun usul ve esaslarına ilişkin tebliğ, 26903 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Vergi yapılandırma yasası!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Eylül 2014'te yürürlüğe girdi. İşte vergi yapılandırma yasası esasları..

Yılmaz Yılmaz: Perakende yasası perakendenin geleceğine zarar verir!

MÜSİAD Genel Merkezi’nde Perakende Sektör Kurulu tarafından düzenlenen panelde konuşan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz yaptığı açıklamada perakende yasasının getirilerini ‘bakkal ekonomisi’ olarak değerlendirdi

Torba yasası emlak vergisi affı!

Torba yasasının 73. maddesine göre, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi borçları 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi halinde yapılandırılabiliyor. İşte torba yasası emlak vergisi affı şartları..

Torba yasası yapılandırma son tarihi 2014!

6552 sayılı Torba yasası ile emlak ve çevre temizlik vergileri de dahil bazı vergi ve alacaklarda yapılandırma yapılacak. Peki, torba yasası yapılandırma son tarihi 2014 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası!

Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Peki, vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası esasları..

Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Torba yasası gereğince Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Peki, torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Emlak vergisi borçlarına af yasası!

Torba yasası gereğince, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Kanuna göre, borç ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borçlarına af yasası..

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin yetkileri artacak!

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Menderes Türel, Bütünşehir Yasası'nın detaylarından bahsetti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri genel sekreterleri ve de genel müdürlerine 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ’nın detaylarını anlattı.

Necip Nasır: İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir.İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın dedi...

Ali Babacan: İmar yasasında değişiklik yapılmalı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan inşaat sektöründeki rant dağılımında kuşkular bulunduğunu belirterek imar yasasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ali Babacan, rantın adil dağıtımı konusunda şüphelerin olduğu dile getirdi.

Babacan'dan İmar Yasası uyarısı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, borçlanmanın kontrollü ve ölçülü olması için gelirle aylık taksit arasında bağ kuracak bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Babacan, İmar Yasası ile ilgili olarak da "yeniden düzenlenmeli" yorumunu yaptı

Kooperatifler yasası Haberi

Kooperatifler yasası

Kooperatiflerin yıllık çalışma raporu!


KOOPERATİFLER VE ÜST KURULUŞLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN GENEL KURUL TOPLANTILARINA SUNACAKLARI YÖNETİM KURULU YILLIK ÇALIŞMA RAPORUNUN USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, kooperatif ortaklarının ve diğer ilgili kişi ve kuruluşların bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla kooperatif yönetim kurulunun genel kurul toplantısına sunacağı "Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu"nun hazırlanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


             (2) Bu Tebliğ hükümleri, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa tabi olan Bakanlığımız görev alanındaki kooperatifler, kooperatif birlikleri, kooperatif merkez birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği hakkında uygulanır.


             Hukuki dayanak

             MADDE 2 –...