16 / 05 / 2024

kooperatiflerde denetim nasıl yapılır

kooperatiflerde denetim nasıl yapılır

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?: Kooperatifler Kanununa göre ilgili bakanlık kooperatiflerin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor....

Özel inşaatlarda çalışan işçilerin ücretleri nasıl vergilendiriliyor?

Gerçek usulde vergilendirmenin güç olacağı, vergilendirme, tarh gibi işlemler ile denetim için katlanılacak maliyetin toplanacak vergiyle başa baş veya daha az olacağı haller için daha basit bir yöntem olan diğer ücretliler kategorisi kullanılır. Bu kategoride vergilendirme nasıl yapılır?

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Denetçiler, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik ediyor. Peki, kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur? Denetim kurulu kooperatif yönetimini nasıl denetler?

Yapı denetim denetçi belgesi nasıl alınır?

Denetçi belgesi almak için gerekli belgeler ve belgelerde dikkat edilecek hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede yer alıyor. Peki, yapı denetim denetçi belgesi nasıl alınır?

Kooperatiflerde olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatifler; Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kanunen olağan toplantının en az yılda bir defa yapılması zorunlu oluyor. Peki, kooperatiflerde olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatif Genel Kurul bütün ortakları temsil eden en yetkili organı oluyor. Kooperatif Genel kurulu, kanunda belirlenen zamanlarda toplanıyor. Peki, kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kalekollar için beton nasıl temin edilecek?

Sayıştay'ın TOKÎ 2013 Denetim Raporu'na göre mezra taburları ve kalekol sözleşmelerinde "inşaatlarda kesinlikle hazır beton kullanılacaktır" hükmü yer alıyor. Peki, Kalekollar için beton nasıl temin edilecek?

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

İnşaat ruhsatı yenileme nasıl yapılır?

4708 Sayılı Yapı Denetim Yasası ve 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 21.22. Maddesi, resmi yapılarda ise 26. Maddesinde inşaat ruhsatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme nasıl yapılır?

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır?

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde açıklanan başvuru işlemleri..

Kooperatif nasıl tasfiye edilir?

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapar, Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödenir. Peki, kooperatif nasıl tasfiye edili

Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Şerefiye payı Teknik heyet tarafından belirlenen bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Teknik heyeti belirlediği bu ücret nasıl belirlenir? Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?: Yapı denetimi hesabı için; Yapı Denetim Kanunu ile öngörülen hizmet bedellerini karşılamak üzere, Bakanlıkça Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinde emanet hesapları açılıyor...

kooperatiflerde denetim nasıl yapılır Haberi

kooperatiflerde denetim nasıl yapılır

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatiflerin denetimi konusunda, ilgili bakanlık kooperatiflerin, kooperatif birliklerinin, kooperatif merkez birliklerinin ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğinin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor. 


Kooperatif denetimi ile ilgili diğer yasal hükümler Kooperatifler Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerde denetim nasıl yapılır?

3. Denetim ve eğitim: 

Madde 75 – (Değişik: 6/10/1988 - 3476/18 md.) 

Kooperatif merkez birlikleri kendisine bağlı birlik ve kooperatifleri denetler ve bunların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılar. Merkez birliği kuruluşu tamamlanmadığı hallerde, birlikler kendisine bağlı kooperatifleri denetler. Üst kuruluşlarca yapılan denetim sonuçları ilgili bakanlığa bildirilir. 

Kooperatif ve Üst kuruluşları, Üst kuruluşunun tespit edeceği esaslara göre, kendilerine yönelik denetim ve eğitim hizmetlerine ait giderlere iştirak ederler.


E) Teftiş ve denetleme: 

Madde 90 – (Değişik: 3/6/2010-5983/3 md.) 

İlgili...