07 / 05 / 2024

Kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl olur

Kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl olur

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Akamder, Riskli Yapı Tespiti Lisans belgesi aldı!

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti!

Kamulaştırma Kanunu gereğince kimi taşınmaz mallar, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılabiliyor. Peki, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti nasıl yapılır? İşte 2942 sayılı Kanun esasları..

Kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılara riskli yapı deniyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Hisseli arsada yer tespiti!

Bir arsaya birden fazla kimse sahip ise, bu durumda arsa sahipleri hissedar veya paydaş olarak nitelendiriliyor. Peki, hissedarlar taşınmazın neresine sahip olurlar? Hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?

Kooperatiflerde tapu devri!

Kooperatifler yapılar tamamlandıktan sonra yapıların bulunduğu yere göre yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kooperatif tapu devri konutların üyelere teslimi ile oluyor. İşte, Kooperatiflerde tapu devri işlemleri!

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi için dava her zaman açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti davası, bir dilekçe ile açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti için dilekçe nasıl yazılır? İşte kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği..

Kentsel dönüşüm riskli bina tespiti!

Kentsel dönüşümde binasını yıkarak, yenisini inşa etmek isteyen kimselerin öncelikle Bakanlık tarafından lisanslı firmalarına risk tespiti yaptırmaları gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaklaşık iki yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl olur Haberi

Kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl olur

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması ve daha iyi yerlerdeki gayrimenkuller arasında hak geçmemesi için ödeniyor. 


Kooperatiflerde Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve belirleniyor. Yapı kooperatiflerinin Teknik kurul tarafından belirlenen şerefiye bedeli kooperatif ortakları tarafından belirleniyor.


Teknik heyetin belirlediği şerefiye payında baza alınan kriterler arasında; manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı etkili oluyor.


Kooperatif; arsa, proje, ortakların ihtiyaç ve taleplerine göre değişik tip ve gruplarda konut yaptırabiliyor. Bu yüzden kooperatif bedeli farklı oluyor. Teknik heyetin yaptığı incelemelerde Kooperatiflerde şerefiye tespiti yapılmış oluyor. Teknik heyetin yaptığı incelemeler sonucunda Sistem Sayım programı kullanılarak kooperatiflerde şerefiye payı tespit ediliyor.


Sistem Sayım programı için gereken bilgiler; 

* Toplu konutta tüm blokları etkileyen...