05 / 05 / 2024

kooperatiflerin ana sözleşmesi

kooperatiflerin ana sözleşmesi

Kooperatif ana sözleşmesi nedir? Ana sözleşmede yer alması gereken hükümler nelerdir? Diye soruyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Vakıf GYO Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sözleşmesi imzalandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ile Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sonucunda Ana Yüklenici Sözleşmesi imzalandı.

Metal Gayrimenkul ana sözleşmesinde değişiklik yaptı!

Metal Gayrimenkul Kamu aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Metal Gayriimenkul Elektronik Genel Kurul Sistemine Geçiş Amaçlı Ana Sözleşmesi'nde değişiklik yaptı.

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

GSD Denizcilik Gayrimenkul ana sözleşmedeki 2 maddesinin değişikliğini yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu'nun yapılan değişikliğine uyum sağlanması amacıyla, Ana Sözleşmesi'nin 11. ve 12. maddelerini açıkladı.

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Ana taşınmazda mutlaka bulunması gereken apartman görevlisi ve yönetici arasında hizmet sözleşmesi imzalanması gerekiyor.Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi nasıl yapılır?işte,apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

TANAP boru hattı alım sözleşmesi imzalandı!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır?

Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümlerin yer aldığı Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır? Kooperatif ana sözleşmesinde bulunması gereken hükümler neler?

Kooperatiflerde birleşme sözleşmesi örneği!

Kooperatiflerde birleşme işlemi nasıl gerçekleşiyor? Kooperatiflerin birleşmesi için ne gibi bir sözleşme hazırlanması gerekiyor? İşte kooperatiflerin birleşme işlemleri ve kooperatiflerde birleşme sözleşmesi örneği bu haberde...

kooperatiflerin ana sözleşmesi Haberi

kooperatiflerin ana sözleşmesi

Kooperatif ana sözleşmesi nedir?

Kooperatif ana sözleşmesi, kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde  onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye deniyor.


Bir kooperatifin kurulabilmesi için, istenen koşulların başında en az 7 ortağın bulunması ve bir ana sözleşme imzalamaları gerekiyor. "Kooperatif ana sözleşmesi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kooperatif ana sözleşmesi kapsamında bulunması gereken hükümlere değinelim.


Kooperatifler Kanunu'na göre, ana sözleşmede bulunması gereken hükümler mecburi hükümler, ihtiyari hükümler ve yorumlayıcı hükümler olmak üzere üç bölümde ele alınıyor;


Ana sözleşmeye konacak hükümler

I – Mecburi hükümler:

Madde 4 – Kooperatif ana sözleşmesinde aşağıdaki hususlara ait hükümlerin yer olması gerektir.

1. Kooperatifin adı ve merkezi, 

2. Kooperatifin amacı ve çalışma konuları,

3. Ortaklık sıfatını kazandıran ve kaybettiren hal ve şartlar,

4. Ortakların pay tutarı ve kooperatif sermayesinin ödenme şekli, nakdi sermayenin en az 1/4...