27 / 04 / 2024

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası satışının tamamlanması hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO'nun Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu 2021 ve 2022 yıllarında vadeleri dolacak ve vade tarihinde balon ödemeler de içeren toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredilerin, şirketin ve Banka'nın mutabakatı ile 1+6.5 yıl olarak yenilenmesine, kredinin 1. yılı sonunda, bankanın aynı toplam bakiyeli altı buçuk yıllık bir krediyi şimdiden taahhüt etmesine istinaden, para biriminin banka ile mutabık kalarak belirlenmesine ve  şartları  düzenleyecek kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Bu işlem sonrasında şirketin toplam borç stoğunda bir artış olmayacak, ortalama borç vadesi ise şirket hedefleri paralelinde nakit akışını olumlu etkileyecek şekilde uzayacak. 

Akiş GYO'nun KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzca,

Şirketimizin, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'den (‘'Banka'') kullanmış olduğu 2021 ve 2022 yıllarında vadeleri dolacak ve vade tarihinde balon ödemeler de içeren toplam 117.516.666 USD ana para tutarlı kredilerin, Şirketimiz ve Banka'nın mutabakatı ile 1+6.5 yıl olarak yenilenmesine, kredinin 1. yılı sonunda, bankanın aynı toplam bakiyeli altı buçuk yıllık bir krediyi şimdiden taahhüt etmesine istinaden, para biriminin banka ile mutabık kalarak belirlenmesine ve  şartları  düzenleyecek kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.  

Bu işlem sonrasında Şirketimizin toplam borç stoğunda bir artış olmayacak, ortalama borç vadesi ise Şirket hedefleri paralelinde nakit akışını olumlu etkileyecek şekilde uzayacaktır.   

Saygılarımızla,
Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 
 


Geri Dön