16 / 05 / 2024

Kooperatiflerin denetimi

Kooperatiflerin denetimi

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?: Kooperatifler Kanununa göre ilgili bakanlık kooperatiflerin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor....

Kooperatifin denetimi!

Kooperatiflerin denetimi nasıl yapılıyor, merak ediyorsanız kooperatifin denetimi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Yapı denetimi nedir? Belediyelerin denetim sürecindeki rolü ne?

Ekonomik büyümenin en önemli rolü olan inşaat sektörü, çevremizdeki fiziksel yapıların güvenliği ve kalitesi açısından kritik bir sektördür. Bu açıdan, yapı denetimi, inşaat sürecinin en önemli parçasıdır. Yapı denetiminin önemi ve merak edilen konular neler?

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Ticaret Bakanlığı marketlerde fahiş fiyat denetimi başlattı!

Marketlere fahiş fiyat denetimi başladı. Denetimlerde; ürünlerin alış ve satış fiyatları, etiket değişim tarihleri ile etiket fiyatı ve kasa fiyatındaki uyum kontrol edildi. İşte detaylar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Canaydın Yapı Denetimi Limited Şirketi kuruldu!

Canaydın Yapı Denetimi Limited Şirketi Sultangazi’de  250 bin TL sermaye bedeli ile Alican Aydın tarafından kuruldu.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatiflerin denetimi Haberi

Kooperatiflerin denetimi

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatiflerin denetimi konusunda, ilgili bakanlık kooperatiflerin, kooperatif birliklerinin, kooperatif merkez birliklerinin ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğinin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor. 


Kooperatif denetimi ile ilgili diğer yasal hükümler Kooperatifler Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerde denetim nasıl yapılır?

3. Denetim ve eğitim: 

Madde 75 – (Değişik: 6/10/1988 - 3476/18 md.) 

Kooperatif merkez birlikleri kendisine bağlı birlik ve kooperatifleri denetler ve bunların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılar. Merkez birliği kuruluşu tamamlanmadığı hallerde, birlikler kendisine bağlı kooperatifleri denetler. Üst kuruluşlarca yapılan denetim sonuçları ilgili bakanlığa bildirilir. 

Kooperatif ve Üst kuruluşları, Üst kuruluşunun tespit edeceği esaslara göre, kendilerine yönelik denetim ve eğitim hizmetlerine ait giderlere iştirak ederler.


E) Teftiş ve denetleme: 

Madde 90 – (Değişik: 3/6/2010-5983/3 md.) 

İlgili...