27 / 04 / 2024

kooperatiflerin kuruluş işlemleri ve kayıtları

kooperatiflerin kuruluş işlemleri ve kayıtları

Kooperatiflerin kuruluş koşulları, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. İşte kooperatif kurma aşamaları 2015...

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

Kooperatiflerin Kuruluş Tebliği'nde değişiklik tebliği 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Yeşil GYO İlişkili Kuruluş İşlemlerine İlişkin Rapor Sonucu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaygınlık ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemleri ve yönetim kurulu raporunun sonuç bölümünü KAP'ta yayınladı...

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme tebliğinde değişiklik 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Tapu ayırma işlemleri 2015!

Ayırma işlemi yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il idare kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. İşte, tapu ayırma işlemleri 2015!

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Düzce Gümüşova Islah OSB kuruluş işlemleri tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Düzce Gümüşova Islah OSB'nin kuruluş işlemleri tamamlandı ve OSB sayımız 284'e yükseldi. Gümüşova OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak" dedi.

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

kooperatiflerin kuruluş işlemleri ve kayıtları Haberi

kooperatiflerin kuruluş işlemleri ve kayıtları

Kooperatif kurma aşamaları 2015!

Kooperatiflerin kuruluş koşulları, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. 


Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Ayırca; Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor. 


Şubeler, merkezin sicil kaydına atıf yapılmak suretiyle bulundukları yer ticaret siciline tescil olunuyor. Ticaret Bakanlığı, ana sözleşmelerin, kanunun ihtiyari hükümlerinden ayrıldığını ileri sürerek kooperatifleri kuruluşuna izin vermekten kaçınamıyor.


Tescil ve ilan olunacak hususlar..

1. Ana sözleşme tarihi,

2. Kooperatifin amacı, konusu...