24 / 05 / 2024

Kooperatiflerin şube açma işlemleri

Kooperatiflerin şube açma işlemleri

Kooperatiflerin kuruluş ve şube açılışı sırasında, Tüzel Kişiler için Oda Kayıt Beyannamesini doldurmaları gerekiyor. Peki, kooperatiflerin diğer ticaret siciline tescil ve oda kayıt işlemleri nelerdir?

Papermoon şube açmaya hazırlanıyor!

Akfen Holding sahibi Hamdi Akın, sosyetenin buluşma adresi olan Papermoon için yeni şube açmaya hazırlanıyor.

Beyaz Butik 2 yeni şube açacak!

Gelinlik markası Beyaz Butik, Fatih Mert Esmer ve Hacer Özil tarafından 2018 yılında satın alındı. Markayı, özünü ve gustosunu kaybetmeden, ithalat yapan bir yapıdan kendi ürünlerini tasarlayan, üreten ve satan bir yapıya dönüştürdü. 2020'de iki şube açılması, 5 yılda da yurt içinde 10 şubeye ulaşma

Emlak Bankası 2019 sonuna kadar 13 şube açacak!

Emlak Bankası hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2019 yılında, 7 coğrafi bölgemizde 15 şube açma hedefimiz vardı, 2 şubemizi açtık. 13 şubemizi de yıl sonuna kadar açacağız" diye konuştu...

3 dev mağaza zinciri Optimum AVM'de şube açtı!

Brooks Brothers, Beşiktaş Store ve Flo, İstanbul Kozyatağı'nda bulunan Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'nde şube açtı.

Monte Bianco Coffee 15 şube açacak!

Monte Bianco Coffee CEO'su Zeynel Akyol, gelecek yıl hızlı büyümek istediklerini ve bu doğrultuda 15 şube açma hedefleri bulunduğunu söylüyor. Monte Bianco Coffee şubelerinden 10'u franchising yöntemiyle açılacak.

Yurtdışında şube açan Türk markaları devlet teşviklerinden yararlanabiliyor!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yurt dışında şube açan pek çok Türk markası bulunduğunu kaydetti. Bezci " "Bunlar devlet teşviklerinden yararlanabiliyorlar. Mağaza, kuruluş ve kira masraflarının bir kısmını devlet karşılıyor." dedi.

Halkbank, bu yıl 40 yeni şube açacak!

Geçtiğimiz yıla 50 adet şube açılışı hedefiyle başlayan Halkbank, 2015 yılında 49 şube açılışı gerçekleştirerek hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etti. Halkbank'ın 2016'da 40 yeni şube açma hedefi bulunuyor.

Gültaş Gallery Nişantaşı’nda şube açtı!

Gültaş Gallery, Nişantaşı’nda Lemi Gülman ve Başar Sandallı’nın ortaklığıyla yeni şube açtı. Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmete açılan mağazanın açılışına iş, sanat, moda dünyasından ünlü isimleri katıldı.

Adese AVM Konya Meram'da mağaza açıyor!

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. yönetim kurulu bugün yaptığı toplantıda Konya'nın Meram ilçesinde şube açma kararı verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

BİM'in yeni markası File Bahçeşehir'de şube açacak!

BİM'in yeni markası File Bahçeşehir'de şube açacak. Yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanda açılacak ve 2015 içinde sayısının 10’a çıkması hedeflenen File mağazalarında, düşük fiyat prensibi olacak.

Konut satışında yeni pazar Irak infomall Erbil de şube açtı!

Konut satışında yeni pazar Irak infomall Erbil de şube açtı. Yabancıların konut edinmesinde yasalar da kolaylık sağlanması, yabancıya konut satışını artırdı. İnşaat şirketleri Arap ülkeleri ve Irak da yoğun reklam çalışmaları yapıyor.

Kira bedelinin tespiti davası açma süresi!

Kira bedelinin belirlenmesi hususunda anlaşma sağlanamaması halinde kira bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki kira bedelinin tespiti için dava ne zaman açılır? İşte kira bedelinin tespiti davası açma süresi..

HD İskender Suudi Arabistan’ da şube açacak!

Bünyesinde HD İskender, HD Döner, Pidem, Tadım Pizza ve Burger House bulunan HD Group, 140 şubesiyle hizmet veriyor. HD Group Başkan Yardımcısı Kaan Demirağ, “Başlangıçta yurtdışında iki şube açmayı hedefliyoruz” dedi...

Kooperatiflerin şube açma işlemleri Haberi

Kooperatiflerin şube açma işlemleri

Kooperatiflerin ticaret siciline tescil ve oda kayıt işlemleri!

Kooperatiflerin ticaret siciline tescil ve oda kayıt işlemleri kapsamında izlemeleri gereken adımlar aşağıda yer alıyor. Kooperatiflerin kuruluş ve şube açılışı sırasında, Tüzel Kişiler için Oda Kayıt Beyannamesini doldurmaları gerekiyor.


Kooperatiflerin kuruluş işlemleri:

1.Tüzel Kişiler için Oda Kayıt Beyannamesi (Yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalanmış), 


2. Meslek Grubu Listesi (Yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalanmış), 


3. Dilekçe (Yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalanmış), 


4. Ticaret Sicili Yönetmeliğinin 24.maddesine göre düzenlenmiş taahhütname (Yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalanmış), 


5. 3 adet Noter ve İlgili Bakanlık / İl Müdürlüğü’nden onaylı ana sözleşme, 


6. İlgili Bakanlık / İl Müdürlüğü’nün izin yazısı aslı veya noter onaylı örneği, 


7. Ortakların; 

a) T.C. Kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi (1 adet),

b) Antalya ili dışında ikamet eden ortakların muhtardan veya Nüfus Müdürlüğü’nden onaylı...