01 / 09 / 2024

Kooperatiflerin tasfiyesi

Kooperatiflerin tasfiyesi

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapıyor. Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödeniyor...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Market alışverişinde büyük fırsat! Halk Market’te direkt üreticiden alma fırsatını kaçırmayın! İşte fiyat listesi!

Geçen yıl İBB tarafından hizmete açılan Halk Market, ülke genelinde çeşitli kooperatiflerin ürünlerini aracısız olarak tüketiciye ulaştırıyor. Aracıyı ortadan kaldırdığı için fiyatları piyasa marketlerine göre daha uygun olan Halk Market, tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.

Çiftçinin borç defteri kabardı, 4 milyar liralık borç takibe düştü!

Çiftçinin 190 milyar lirası bankalara olmak üzere toplam borcunun 250 milyar liraya yaklaştığını belirten Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Demirtaş, tarım sektörüne verilen desteğin GSYH'nin yüzde 1'i seviyesine çıkarılması ve çiftçi borçlarının tasfiyesi için özel bir sistem getirilmesi gerektiğ

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri kapsayan ekonomik düzenlemeler resmen yürülüğe alındı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 

Yapı kooperatiflerinde istifa halinde kooperatiflerin sağladığı imkanlardan yararlanma hakkı biter mi? İstifa durumunda kooperatife ait konut geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Evim mağdurlarının yüzü güldü! Alacaklar için çözüm bulundu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun tasfiye ettiği 21 evim firmasına para ödeyen 49 bin 419 kişinin paralarının bir bölümü, tasfiyesi yapılan firmaların araç satışıyla giderilirken, bir kısmını da TMSF'nin karşılaması öngörülüyor.

Eylül'de 1143 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinde, 2021 Eylül'de, Eylül 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 4 gerilediği açıklandı. Eylül 2021'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 481’i ticaret, 1651’i imalat ve 1143’ü inşaat sektöründe kuruldu.

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesi TMSF tarafından yönetilecek!

Geçtiğimiz günlerde tasfiye kararı alınan toplam 21 tasarruf finansman şirketinin çözümlemesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sağlayacak.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Kooperatif çeşitleri!

Kooperatiflerin kuruluş amaçları nedeniyle birçok çeşitleri bulunuyor. Kooperatif çeşitleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Kooperatiflerin tasfiyesi Haberi

Kooperatiflerin tasfiyesi

Kooperatiflerin tasfiyesi!

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapıyor. Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödeniyor.


Anasözleşme ile özel bir nisap belirlenmemiş ise, tasfiye halinde kooperatiflerin genel kurul toplantılarında nisap aranmaz. Kararlar oy çokluğu ile verilir. 


Tasfiye kurulunun görevleri anasözleşmede gösteriliyor. Tasfiye kurulu üyeleri, tasfiye işlerinin biran önce bitirilmesi için çalışmakla yükümlü oluyor.


Tasfiye mamelekin paylaştırılması: 

Tasfiye haline giren kooperatifin bütün borçları ödendikten ve ortak pay bedelleri geri verildikten sonra kalan mallar ancak Anasözleşmede bu husus öngörülmüş olduğu takdirde, ortaklar arasında paylaştırılır. 

Anasözleşmede başka bir hal tarzı kabul edilmiş olmadıkça paylaştırma, dağılma anında kayıtlı ortaklar veya hukuki halefleri arasında eşit olarak yapılır. 

Ortaklara paylaştırma yapılacağına dair Anasözleşmede açıklama olmadığı takdirde tasfiye neticesinden arta kalan...