02 / 10 / 2024

Kooperatifte yapılacak hak sahibi

Kooperatifte yapılacak hak sahibi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kooperatifte başlayacak inşaatta hak sahibi olunabilir mi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplıyor.

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...

Bakanlıktan duyuru geldi! Kadınlara tam 2 bin TL ödeme yapılacak!

Kadınlara 2 bin TL ödeme haberi bakanlık tarafından duyuruldu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşlerini kaybetmiş kadınlar için yardım programı başlattı. Bu program kapsamında, hak sahibi kadınlar için her ay düzenli olarak hesaplanan bir yardım ödemesi yapılacak.

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

10 bin TL kış yardımı yapılacak! Başvurun, desteği hemen alın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 bin TL kış yardımı ödemesi yapılacak. Çalışan ve emekliler dışında, dul ve yetim maaşı almayı hak eden kişiler de bu yardımdan faydalanabilecek.

Deprem konutlarının maliyeti hesaplanıp yüzde 40-50 indirim yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremin ardından AFAD'dan hak sahibi olanlar için yeni yapılacak konutların maliyetinin hesaplanacağını söyledi.

TOKİ Silivri 345 konut ihalesi yakın dönemde yapılacak!

TOKİ'nin Silivri projesinde daireler kura çekilişi ile hak sahiplerini bulacak. Projenin inşaatı için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak.

Yalova'daki dönüşüm için 84 aileye kira yardımı yapılacak!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında Yalova'da mayıs ayında 84 hak sahibine kira yardımı yapılacak. Dr.Osman Ulukaya, Mayıs ayında toplam 34 bin 519,63 TL kira yardımı yapılacağını söyledi.

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme bugün yapılacak!

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihale usulü ile bugün yapılacak.

Edrine Belediye Meclisi'nden hak aktarımı yapılacak alanlar itirazına ret!

İmar affı adı altında belli bir zümreye af ve rant sağlanacağı gerekçesiyle 'hak aktarımı yapılacak alanlar' başlıklı maddeye yapılan itiraz Belediye Meclisi'nde reddedildi...

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm toplantısı yapılacak!

TRABZON Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırmalara başlanacak ikinci etap için hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapılacak.

TOKİ Malatya hak sahibi kura çekimi yapılacak!

TOKİ ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için kura çekimi yapılacak.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapılacak!

TOKİ ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için kura çekimi yapılacak. Konu ile ilgili olarak detaylı bilgi verildi.

Malatya TOKİ'de hak sahipleri için kura çekimi yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı bölgesinde yürütülen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için 17-18 Kasım'da kura çekimi yapılacak.

Kooperatifte yapılacak hak sahibi Haberi

Kooperatifte yapılacak hak sahibi

1999 depreminde evimiz yıkıldı, 2012 yılında bu yerde bir kooperatif kurulmuş. Kooperatife üye kaydetmişler, biz üç kardeşi üye kaydetmediler. Şimdi 2016 da inşaat başlayacakmış. Bizim bu kooperatifteki hakkımız nedir? 


Durumunuz ilginç ve öyle bir mektuptaki üç-beş cümle ile halledilebilecek gibi birşey değil. Sebebi şu: Sizin sahibi bulunduğunuz bir arsada inşaat yapabilmek için önce sizinle bir anlaşma yapılmış olması şart. Size ait bir arsa üzerinde sizden izinsiz bir inşaat yapılamaz. Herhangi bir yerde bir kooperatif kurulmuş olabilir. Kooperatifler arsa üzerine kurulmaz. Önce bir kooperatif kurulur, sonra o kooperatif inşaat yapmak için arsa arar. Bulduğu arsaların sahibi ile anlaşır, ya para ile satın alır veya kat karşılığı anlaşma yapar, inşaata ondan sonra başlar. Sizinkinde ise sanki sizin arsa üzerinde kooperatif inşaata başlatacakmış...