08 / 07 / 2024

kop dağı

kop dağı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Bayburt-Erzurum arasında her biri 5 bin metre olan 2 tünelle 2900 metre olan bu rakımı rahat bir şekilde geçeceğiz.'' dedi

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 20 in TL sermaye bedeli ile Artur Swıeszek ve Monıka Joanna Kopıjka ortaklığında kuruldu.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hema Zemin İnşaat Taahhüt Hafriyat Nakliye Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hema Zemin İnşaat Taahhüt Hafriyat Nakliye Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Kop tarafından kuruldu. 

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Kop Tüneli'nin 5 bin 200 metresi delindi!

Doğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayacak, Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'nda yapımı süren tünelin 5 bin 200 metrelik bölümünde delme işlemi tamamlandı.

Meram'da örnek imar uygulaması!

KOP eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi”nin açılış toplantısı Konya’da yapıldı.

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

Kop Tüneli inşaatında son durum!

Kop Dağı'nda yapımı devam eden Kop Tüneli'nin 4 bin metrelik bölümü tamamlandı. Yapımında 210 kişinin gece gündüz çalıştığı bildirilen tünel ile Bayburt-Erzurum arası yaklaşık 1.5 saat kısalacak.

Kop Dağı Tüneli inşaatında sona gelindi!

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin yaklaşık 4 bin metrelik bölümü kazıldı.

Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Yapımına 2012 yılında başlanan Kop Dağı Tüneli'nin bin 600 metresi tamamlandı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak konu ile ilgil ibilgilendirme yaptı.

Kop Dağı Tüneli bölünmüş yol çalışmaları töreni başladı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Bayburt-Erzurum arasında her biri 5 bin metre olan 2 tünelle 2900 metre olan bu rakımı rahat bir şekilde geçeceğiz.'' dedi

KİPTAŞ, Maltepe Konutları ikinci etabı 14 Nisan'da satışa çıkaracak!

KİPTAŞ Maltepe'de inşa edeceği ikinci etapta bulunan 1.276 konutu 14 Nisan'da satışa çıkaracak. Satışın lansmanı 14 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binasında Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilece

kop dağı Haberi

kop dağı


     Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmalarının başlatılması töreni öncesinde yaptığı açıklamada, Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı geçidinin en zor yollardan biri olduğunu belirtti. 

     Bu bölgede seyahat edenlerin kış aylarında burada çok büyük sıkıntılar çektiğini, mahsur kaldığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: 

     ''Aslında burada 100 sene önce dedelerimiz Kop Dağı'nı Ruslara, düşmana geçilmez yaparken tabiatın zor şartları da maalesef vatandaşlarımıza Kop Dağı'nı geçilmez hale getirmişti. İşte bugün o tarih değişiyor. Bayburt-Erzurum arasında her biri 5 bin metre olan 2 tünelle 2900 metre olan bu rakımı rahat bir şekilde geçeceğiz. Artık Bayburt'tan Erzurum'a seyahat çile olmaktan çıkacak, eğlenceye, zevke dönüşecek. Bu projenin 10 yıllardan beri bölgenin hayali olduğunu biliyorum. Hükümetimiz, Başbakanımız sayesinde tüm hayalleri gerçeğe dönüştürürken...